Αναζήτηση18.02
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Εκδήλωση στη Βολισσό για την διαφορετικότητα και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας. 

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου βρίσκεται και αυτή τη σχολική χρονιά στο πλευρό των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, με κύριο μέλημα την προάσπιση και την προαγωγή της ψυχικής υγείας  στο χώρο της εκπαίδευσης.

Περισσότερα
13.02
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ΙΩΝΙΑ

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1946-49

Άρχισαν οι εγγραφές του 3ου κύκλου του Ελευθέρου Πανεπιστημίου  ΙΩΝΙΑ, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος.

Περισσότερα
13.02
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, ΛΑΣ ΧΙΟΥ: Σχέδιο ψηφίσματος για το προσωπικό γενικών καθηκόντων στα σχολεία

Σχέδιο ψηφίσματος για το προσωπικό γενικών καθηκόντων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης του Φλεβάρη 2018. Το σχέδιο ψηφίσματος έχει ως εξής:

Περισσότερα
13.02
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, «Σχολικός εκφοβισμός και διαφορετικότητα»  Εκδήλωση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στο Λύκειο Βροντάδου

Μετά από πρόσκληση του κ.Κοντού, διευθυντή Λυκείου Βροντάδου, η ομάδα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου υλοποίησε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και την ευαισθητοποίηση τους όσον αφορά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Περισσότερα
15.01
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Λειτουργία Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καραδαμύλων».

Κ. Υπουργέ

Περισσότερα
12.01
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Συγκρότηση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Χίου

Συγκροτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες σε σώμα ως εξής:

Περισσότερα
12.01
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Ειδικό ποσοστό εισακτέων σε στρατιωτικές σχολές και ΑΕΝ για υποψηφίους από σεισμόπληκτα νησιά του Β. Αιγαίου.

 

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου  του υπουργείου Παιδείας, όπου στο άρθρο 26 παρ. 1 προβλέπεται για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθµού εισακτέων για τους υποψηφίους των νήσων Χίου, Λέσβου, Οινουσσών και Ψαρών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 όσον αφορά την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα (ΑΣΕΙ), Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και τις Ακαδημίες Εµπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ).

Περισσότερα
12.01
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Μαθητές της περιφέρειας Β.Αιγαίου στη Βουλή

Όπως ενημερώνει η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, μετά από αίτημα του Δ/ντή της, προς το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, επιλέχτηκε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Φιλοξενία” του Ιδρύματος της Βουλής.

Περισσότερα
22.12
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος,  Ευχαριστήρια επιστολή της ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου & των Συνεργαζομένων  για τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου  της 18ης & 19ης  Δεκεμβρίου του  2017

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, των σχολικών μονάδων της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, με την παρούσα επιστολή που σας αποστέλλουμε θέλουμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την τιμή και την αγάπη με την οποία περιβάλλατε τα πρόσωπα, που απάρτιζαν το ψηφοδέλτιό μας στις εκλογές που διεξήχθησαν την Δευτέρα 18-12-2017 (Οινούσσες-Ψαρά) και την Τρίτη 19-12-2017 (Χίος) για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Χίου, όσο και κατά την προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε.

Περισσότερα
14.12
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος,Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών  πενθεί και καταγγέλει

Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., πενθεί το θάνατο της συναδέλφου Ευγενίας Μουτσίκα. Η εκλιπούσα, ήταν επί σειρά ετών εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ιωαννίνων και δραστήριο μέλος της Δ.Α.Κ.Ε. Ιωαννίνων. Η δράση της και η υποστήριξη των θέσεων του κλάδου, την κατέστησε στόχο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Περισσότερα
14.12
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Συμβάλαμε τα μέγιστα στην επαναλειτουργία της ΕΛΜΕ Χίου.

Συναδέλφισσες, -οι

Την προσεχή Τρίτη 19 Δεκεμβρίου (στις Οινούσσες και στα Ψαρά την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου) καλούμαστε να αναδείξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας.

Περισσότερα
30.11
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος,  ΕΛΜΕ Χίου: Διαμαρτυρία για τον τρόπο κάλυψης των κενών στα Μουσικά Σχολεία

Παρατηρήσαμε ότι την 11η Νοεμβρίου του 2017 δόθηκαν 2000 ώρες ωρομισθίων από το Υπουργείο Παιδείας. Αυτές κατανεμήθηκαν ισομερώς προς όλα τα Μουσικά Σχολεία (περίπου 50 ώρες σε κάθε σχολική μονάδα) χωρίς να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα και οι καταγεγραμμένες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας. Στο Μουσικό Σχολείο Χίου διατέθηκαν συγκεκριμένα 48 ώρες διδασκαλίας.

Περισσότερα
26.11
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.: Οι πρόσφατες κυβερνητικές προτάσεις στραγγαλίζουν την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, ακολούθησε μία συνειδητή πολιτική  επιλογή υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει υιοθετήσει και παράλληλα της ουσιαστικής απαξίωσης του κλάδου μας και της ομοσπονδίας.

Περισσότερα
24.11
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Φόβοι για εκχώρηση της πρωτοβάθμιας προσχολικής αγωγής στην τοπική αυτοδιοίκηση

Σε 3ωρη στάση εργασίας προχώρησαν οι νηπιαγωγοί της Χίου στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος διαμαρτυρόμενοι στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής και διεκδικώντας τη δίχρονη δημόσια δωρεάν και υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.

Περισσότερα
22.11
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Στο ΣτΕ γονείς από τη Χίο για τη μοριοδότηση μαθητών σεισμόπληκτων περιοχών!

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία μοριοδοτήθηκαν οι μαθητές των νησιών Μυτιλήνης, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών, κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιουνίου στην περιοχή του Αν. Αιγαίου, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, έντεκα γονείς από τη Χίο.

Περισσότερα
15.11
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Κ. Γ. Καρατζάς Θεολόγος :Τα Θρησκευτικά πρέπει να είναι ένα μάθημα θρησκευτικού γραμματισμού

Με αφορμή την διανομή από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2017-2018 των φακέλων μαθήματος για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στις τάξεις Γ΄ έως ΣΤ΄ του Δημοτικού....,

Περισσότερα
14.11
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος, Στο πλευρό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Καμποχώρων στέκεται ο Αντιδήμαρχος Γ. Παπαδόπουλος

Στο πλευρό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Καμποχώρων στέκεται ο Αντιδήμαρχος επί θεμάτων παιδείας Γ. Παπαδόπουλος. 

Περισσότερα
13.11
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος,Επιστρέφουν τα βιβλία των θρησκευτικών !!!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων, αποφάσισε και προέβη στην επιστροφή των νέων βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου,....

Περισσότερα
10.11
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος,  Πανελλήνιος διαγωνισμός μαθηματικών "Ο Θαλής"

Την διεξαγωγή του φετινού πανελλήνιου διαγωνισμού μαθηματικών "Ο Θαλής" ανακοινώνει η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Χίου, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας την Κυριακή στις 10:30 π.μ, στο 1ο Γυμνάσιο Χίου.

Περισσότερα
09.11
Κατηγορία: Παιδεία
Χιακος Λαος,  Αμφίβολη η συνένωση

Αμφίβολο παραμένει το αν θα εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας η προσπάθεια της συγχώνευσης των διθέσιων δημοτικών σχολείων Συκιάδας και Λαγκάδας σε ενιαίο 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο, αν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για την αλλαγή  σχολικής έδρας ανά 2 χρόνια.

Περισσότερα