popup_image

ΑΔΕΔΥ Χίου για Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις 20/09/2019    

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Χίου:

"Στις 24 Σεπτεμβρίου  συμμετέχουμε στη Γενική Πανελλαδική Απεργία.

Τα σχέδια της κυβέρνησης με στόχο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας δεν θα περάσουν.

Όλες και όλοι  στην είσοδο της Απλωταριάς στις 24 Σεπτεμβρίου στις 11:00πμ.


Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση στους εργαζομένους παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το άφησαν, τσακίζοντας  τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Τα περί «αποκατάστασης της κανονικότητας στην αγορά εργασίας» αφορούν αποκλειστικά τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, γι' αυτό και τα κυβερνητικά σχέδια βασικό στόχο έχουν το χτύπημα σε όποια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, με την περαιτέρω συμπίεση των μισθών, την πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Δεν θα τους αφήσουμε να ενταφιάσουν οριστικά τις  κλαδικές συμβάσεις εργασίας στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Όχι στην εκ νέου μείωση των άθλιων μισθών μας .

Όχι στο «ηλεκτρονικό μητρώο» και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες .Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

Όχι στην κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ

Δεν θα γίνουμε συνυπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Όχι στην υπονόμευση της  πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης

Όχι στις ομαδικές απολύσεις που φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών).

Όχι  δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι χωρίς διεκδικήσεις στο όνομα της «ανάπτυξης» που μοιράζει «δώρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους και πετσοκόβει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Όχι στον ορισμό του Υπουργού Εργασίας ως ανώτατου άρχοντα ,που θα καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων.


Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη «δημοκρατία». Αυτοί που σήμερα κόπτονται είναι αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές το 90% των απεργιών στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Λένε ψέματα ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτοί ήταν που καθόντουσαν πλάι πλάι στους κοινωνικούς διαλόγους και καταρράκωναν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Συνάδελφοι αποτελεί μονόδρομο, για κάθε εργαζόμενο, να δώσει τη μάχη ώστε τα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους να μείνουν στα χαρτιά και να κλιμακώσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, την απάντηση των εργαζομένων, στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα.

  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

  • Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου.

  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

  • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο σκούπα σε μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες τώρα!!!!

Καλούμε τα σωματεία της δύναμής μας να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις, να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία αλλά και να οργανώσουν την επιτυχία της. Καλούμε και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση.

Παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δεν πάει άλλο. Δίνουμε απάντηση στη κυβέρνηση. Κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα σωματεία μας σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Περνάμε στην αντεπίθεση. Στον πόλεμο που μας άνοιξαν, απαντάμε με την οργάνωση της πάλης μας.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ"


TAGS