popup_image

«Αφήνουμε στην άκρη τις πολιτικές μικρότητες»

Δημοσιεύτηκε στις 11/09/2019    

Στη βάση των αρχών του συνδυασμού και του προγράμματος μας μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους τους συνδυασμούς, δηλώνει ο Γ. Καλλέργης

Έχει ξεκαθαριστεί από τον Γιάννη Καραβασίλη και τις ανακοινώσεις του συνδυασμού  “Xίος μπροστά» ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με όλους τους συνδυασμούς σε ότι αφορά το καλό και την ανάπτυξη του νησιού, στη βάση των αρχών του συνδυασμού  και του προγράμματος μας, γι’ αυτά δηλαδή που τους ψήφισε ο κόσμος της Χίου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καλλέργης δηλώνει  στο Χ.Λ ότι για να πετύχουν πρέπει και σκοπεύουν όλοι μαζί παράλληλα να εργαστούν , καταθέτοντας προτάσεις κατά το δυνατόν ολοκληρωμένες, αποδεχόμενοι τις δημιουργικές προτάσεις των άλλων συνδυασμών και επιδιώκοντας χωρίς μικρότητες την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων του νησιού.


«Ο συνδυασμός μας», τονίζει ο Γ. Καλλέργης,   «έχει το πλεονέκτημα ότι δεν αποτελείται από τη βιτρίνα των εκλεγμένων συμβούλων, αλλά έχει ένα ταιριαστό σύνολο που αποτελείται από τους υποψήφιους στις εκλογές και συνεργαζόμενους φίλους, που σταθερά συνεχίζουμε μαζί. Μαζί σκεφτόμαστε, μαζί αποφασίζουμε και μαζί θα προχωρήσουμε. Είναι μια φυσική πορεία γιατί ο συνδυασμός, όπως και οι ψηφοφόροι μας είναι άτομα που επέλεξαν να είναι ελεύθεροι, αδέσμευτοι, ανεξάρτητοι και έχουν ακριβώς αυτή την ελευθερία, που μας δίνει τη δυνατότητα, χωρίς να ζητάμε την έγκριση κανενός, να πηγαίνουμε εκεί που αγαπάμε : στο καλό της Χίου».Προτάσεις στη Δημοτική αρχή


Η επιλογή των αποφάσεων για την πρακτική της Δημοτικής αρχής  είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου και της παράταξης του, τις οποίες προφανώς έχουν μελετήσει και αποφασίσει. Aπό την ώρα που θα προωθούν το καλό του νησιού μας, θα είναι σεβαστές από την παράταξη τους.


«Θα πρότεινα, αν ήθελαν τη γνώμη μου, την αγαστή συνεργασία με Κυβέρνηση, Περιφέρεια, για να διεκδικήσουν τα παραμελημένα συμφέροντα της Χίου. Κατά τη γνώμη μου πρέπει άμεσα να ζητηθεί ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των μεγάλων έργων, που θα αλλάξουν την χρόνια κακομοιριά του νησιού μας. Πέραν, όμως αυτών, που ουσιαστικά εξαρτώνται από άλλους και από πιστώσεις που πρέπει να αναζητηθούν, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουμε τα μικρά , αλλά εξ ίσου σπουδαία : την καθημερινότητα μας. Σαν συνδυασμός ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ είχαμε εκπονήσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Χίου, το οποίο θα θεωρήσουμε χαρά και τιμή, να γίνει αποδεκτό και από τις άλλες παρατάξεις και να το υλοποιήσουμε. Σε άμεση εφαρμογή μπορεί να τεθεί ο Άξονας 2 - “ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” και ειδικότερα το κεφάλαιο 2.1 “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ”, όπου περιλαμβάνονται :

2.1.1    Διαμόρφωση σχεδίου ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Δήμου.

2.1.2    Εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη

μείωση της γραφειοκρατίας.

2.1.3    Δημιουργία ομάδων “Άμεσης Επέμβασης” για αντιμετώπιση θεμάτων

καθημερινότητας (καθαριότητα, οδοποιία κλπ)

2.1.4    Πλήρης αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης των δημοτών και

μετατροπή του σε “Κέντρο Επιχειρήσεων” για το συντονισμό των “Ομάδων

Άμεσης Επέμβασης”

2.1.5    Ορίζουμε ανώτατο χρόνο επέμβασης για την επίλυση θεμάτων και ελέγχο για

τυχόν αναίτιες καθυστερήσεις.

2.1.6    Δημιουργία ενός “Σημείου Επαφής” για όλα τα θέματα που ο δημότης

απευθύνεται στο Δήμο.

2.1.7    Πλήρης κωδικοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης στις οποίες εμπλέκεται ο

Δήμος.

2.1.8    Ηλεκτονική διασύνδεση των τοπικών Κοινοτήτων με την Κεντρική Υπηρεσία

του Δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών από τον τόπο διαμονής.

2.1.9    Ηλεκτρονική πρόσβαση των δημοτών στις Υπηρεσίες του Δήμου.

2.1.10  Φιλικότερο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους του Δήμου και τους

δημότες.

    1. Δέσμευση για τη λειτουργία του θεσμού του “Συμπαραστάτη του Δημότη».


Όπως διαπιστώνετε είναι κάποια μικρά πράγματα που σχετικά εύκολα, μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του νησιού. Ο συνδυασμός μας σκοπεύει να αναπτύξει επί μέρους αναλυτικά τα θέματα. Νομίζω ότι ίσως ένας Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας ή όπως αλλιώς ονομασθεί, θα μπορούσε να είναι πιό χρήσιμος, χωρίς να απαιτείται η δημιουργία νέας θέσης, αλλά με συγχώνευση παρεμφερών αρμοδιοτήτων δύο σήμερα προβλεπόμενων Αντιδημάρχων.

 

Προσφυγικό


Ερχόμαστε στο προσφυγικό πρόβλημα, με πρόθεμα το τι προτείνει να πράξει η νέα δημοτική αρχή στο θέμα των προσφύγων - μεταναστών και μια και  ο ίδιος είναι συγχρόνως και μέλος της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα. Στο ερώτημα τι απαντά  σε αυτούς που τους αποδίδουν διάφορους χαρακτηρισμούς και τι εννοούσαν όταν είπαν παλαιότερα σε πολιτειακούς φορείς και τώρα έγραψαν  "να τους φέρνουμε με τα πλοία της γραμμής" , τονίζει ότι Χαίρεται κατ’ αρχάς που διαχωρίζουμε και δεν μπλέκουμε και εμείς, όπως κάνουν άλλοι, αλλά σαφώς διαχωρίζουμε ότι  το ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, που είναι Δημοτικός συνδυασμός με πρόγραμμα και σκοπό να βοηθήσει να υλοποιηθούν σε πολλούς τομείς, βελτιώσεις και αλλαγές που θα αναστρέψουν την πορεία παρακμής, ώστε να εξασφαλιστούν όροι ευημερίας για το νησί, δεν είναι ο ίδιος φορέας με την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, στην οποία μετέχει, καθώς και κάποιοι άλλοι, που ασχολούνται, «για να μην πει ειδικεύονται, εδώ και τρία χρόνια, μόνο με το προσφυγικό».


Και πάλι απαντά,   η απόφαση είναι αρμοδιότητα του κ. Δημάρχου και της παράταξης του. Ελπίζω ότι θα είναι αυτό που ξεκάθαρα είχε εξαγγείλει προεκλογικά :

«Θα κλείσω τη ΒΙΑΛ”. Είναι γνωστά ότι το κτίριο είναι ιδιοκτησία του Δήμου, αγοράστηκε με δάνειο και μάλιστα με εγγύηση τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, παραχωρήθηκε δωρεάν στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ήδη από τις 7 Ιανουαρίου 2019 έχει λήξει η δωρεάν παραχώρηση και έπρεπε να είχε αποδοθεί στον Δήμο.

« Επίσης παράβαση είναι το γεγονός ότι η χρήση του ακινήτου είναι διαφορετική από τη σύμβαση και έχει μετατραπεί σε χώρο διαμονής. Μη μου κάνετε την αστεία ερώτηση και τι θα κάνει το Υπουργείο αν κλείσει η ΒΙΑΛ. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι οι ευθύνες και δαπάνες του μεταναστευτικού – προσφυγικού θέματος αφορούν εξ ολοκλήρου το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σήμερα Προστασίας του Πολίτη και σε καμία  περίπτωση δεν οφείλει ο Δήμος να συνεχίσει να τις επωμίζεται.

Επίσης ελπίζω ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα αντιμετωπιστεί το θέμα της καταγραφής και ελέγχου πιστοποίησης των ΜΚΟ που εδρεύουν στο νησί μας, καθώς και της μέχρι σήμερα προκλητικά διαφορετικής αντιμετώπισης έγκρισης και ελέγχου των χώρων υγειονομικού ελέγχου, ανάλογα με το αν αφορά μετανάστες – πρόσφυγες ή ντόπιους.

Παράλληλα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για φύλαξη των συνόρων».


Δεν ντράπηκε


Απέναντι στις λογικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών κατά της εφαρμοζόμενης καταστροφικής πολιτικής εναντίον των νησιών, αλλά και εναντίον των ταλαίπωρων ανθρώπων (και διευκρινίζει γιά πολλοστή φορά, οι αντιδράσεις δεν είναι εναντίον των προσφύγων, αλλά εναντίον των εκμεταλλευτών του θέματος που ακολουθούν την τραγικά κάκιστη πολιτική εγκλωβισμού στα νησιά) έρχεται η παντελής έλλειψη λογικών επιχειρημάτων από το σύνολο των εκμεταλλευτών, που έχουν σαν εύκολη άμυνα τις άναρθρες κραυγές και τους έωλους χαρακτηρισμούς.

« Θα σας θυμίσω ότι ο πρώην Υπουργός Μουζάλας και τα κομματικά του ΜΜΕ, στη μοναδική αντίδραση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις καταστροφικές του αποφάσεις, δεν ντράπηκε να απειλήσει και να το πραγματοποιήσει χαρακτηρίζοντας όλο το νησί της Χίου “φασιστονήσι”. Δυστυχώς ο “πολιτικός πολιτισμός” του προεκλογικού αγώνα ατόμων του επιπέδου του, από κάποιους Δημοτικούς συνδυασμούς, σε διαφορετική κλίμακα, τους επέτρεψε, για να μην πω τους επέβαλε, προκειμένου να υφαρπάξουν δυό ψηφαλάκια ώστε να πετύχουν την εκλογή τους, να στηριχτούν στην συκοφαντία, στο ψεύδος, ακόμη και στην κοινωνική διαίρεση.

Εθνιστής, σε όσα λεξικά το βρείτε, είναι αυτός που αγαπά την πατρίδα του και τις πατρίδες των άλλων.

Εθνικιστής, είναι αυτός που αγαπά σε μεγάλο βαθμό την πατρίδα του και τα εθνικά ιδανικά και σε ορισμένα  λεξικά γράφει ότι δεν αγαπά τις πατρίδες των άλλων.

Δεν βρήκα πως ονομάζεται αυτός που αγαπά τις πατρίδες των άλλων και δεν αγαπά ή ακόμη χειρότερα μισεί τη δική του πατρίδα.

Πάντως στα χρόνια της ζωής μου ήξερα και μια λέξη, που σήμερα προσπαθούμε να ψιλοεξαφανίσουμε : τη λέξη “πατριώτης”.  Ναι, μ’ αυτή την έννοια, είμαι πατριώτης και επειδή ο πληθυντικός σας προφανώς αφορά την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, στην οποία έχω την τιμή να μετέχω, αλλά ταυτόχρονα και την πλειοψηφία του Χιώτικου λαού, ναι είμαστε . Αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ τη Χίο. Αυτός ήταν ο λόγος που στα 40 χρόνια μου ξαναγύρισα στο νησί μου, ελπίζοντας έτσι να δώσω και στα παιδιά μου την ευκαιρία να ζήσουν εδώ.

Την ορθότητα των πεποιθήσεων και της ολοζωής πορείας μου την ξέρω και δεν έχω ανάγκη μαρτυριών, πολύ περισσότερο να απολογηθώ σε κάποια φασιστερά που οι δημοκρατικές περγαμηνές τους είναι ότι έμαθαν να τραγουδούν ένα - δυό αντάρτικα τραγούδια και σήμερα να παριστάνουν τους αλληλέγγυους υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης. Αυτοί πρέπει να απολογηθούν για τους πνιγμένους μετανάστες που η ιδεολογία τους και οι πολιτικοί τους ηγέτες γέμισαν το Αιγαίο».


Ομιλητικότατος


Το προσφυγικό - μεταναστευτικό θέμα θα περάσει από πολλά κύματα και δεν θα βρει λύση ποτέ, αν δεν υπάρξει κυβέρνηση Ελληνική, που θα δει το συμφέρον της πατρίδας μας και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των καθοδηγητών της.

« Ας θυμηθούμε ότι ζήσαμε την απεμπόληση των θαλασσίων συνόρων του Αλέξη Τσίπρα, τους μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, την εκχώρηση από τον Γιάννη Μουζάλα υπερεξουσιών σε ύποπτες ΜΚΟ, τις άμεσα διαψευδόμενες υποσχέσεις του Δημήτρη Βίτσα, την υπεροψία του Νίκου Τόσκα, τη χρόνια σιωπή του Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, που δυστυχώς τώρα βγήκε ομιλητικότατος να κουνά το δάχτυλο, τις αναγγελίες από το 2016 του “Έλληνα” Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για είσοδο στην Ευρώπη 1.000.000 φτηνών εργατικών χεριών επί 10 χρόνια, μέχρι να αλλάξει απόφαση η ΕΕ. Σήμερα ζούμε τη μεταστροφή της ΝΔ μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών και των σημερινών ενεργειών και δηλώσεων, έτσι που μου στερεί το δικαίωμα να πιστεύω ότι δικαιούται να της δοθεί πίστωση χρόνου.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι οι άνωθεν (και έξωθεν) εντολές είναι δεδομένες και η αποδοχή τους επίσης δεδομένη. Υποτίθεται ότι υπάρχει συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που απαγορεύει τη μετακίνηση των προσφύγων προς την ενδοχώρα, που δέχεται επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο και αν προσέξετε πουθενά δεν υπάρχει ποινική ρήτρα όταν η Τουρκία αθετεί τη συμφωνία. Το πόρισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου απέδειξε επιστημονικά τα ψεύδη και η πράξη πολλά περισσότερα».


Καλοστημένη και καλοταϊσμένη


Οι πανταχόθεν μετανάστες – πρόσφυγες, έχουν μπλέξει σε μια καλοστημένη και καλοταϊσμένη μηχανή αλλοδαπών και εγχώριων αργυρώνητων αλληλέγγυων, που από απέναντι, τους επιλέγει, προετοιμάζει, διακινεί, υποδέχεται, καθοδηγεί και προωθεί στην απέλπιδα προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

«Για το πρώτο πέρασμα πληρώνουν 1.000 έως 5.000 € στους διακινητές. Αυτούς που τους βάζουν με πλαστικά βαρκάκια σε τρικυμισμένες  θάλασσες. Μήπως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μέχρι σήμερα τόσο μεγάλος αριθμός πνιγμένων αθώων ανθρώπων δεν οφείλεται σε ανάσχεση των λέμβων, που πραγματικά δεν γίνεται, αλλά είναι φυσική συνέπεια των ευκαιριακών ενεργειών όλων αυτών που θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των προσφύγων; Αυτών των ίδιων που εμφανίζονται σε κάθε ευκαιρία τιμητές των Υπηρεσιών, που μας κουνάνε το δάχτυλο αποποιούμενοι κάθε δική τους ευθύνη !

Πρέπει επί τέλους όλοι να είμαστε εναντίον των ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ του προσφυγικού- μεταναστευτικού προβλήματος, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στους συνεργαζόμενους στην εκμετάλλευση ξένους και ντόπιους χρηματοδότες, στους συνεργαζόμενους ξένους και ντόπιους χρηματοδοτούμενους. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες.

Επιτέλους ας σταματήσουν να βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ας υπάρξει σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».


Εισβολή


Αφού λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μεγάλα αφεντικά της πολιτικής έχουν αποφασίσει και οι αντίστοιχοι έχουν αποδεχθεί, ότι οι άνθρωποι θα έρχονται, ποιος ο λόγος να τους θαλασσοπνίγουν ;

« Ποιος ο λόγος να πληρώνουν 1.000 έως 5.000 € στους διακινητές ; Ή μήπως και αυτός είναι ένας λόγος ; Λογαριάστε ότι πριν λίγες μέρες "εισέβαλαν" στη Λέσβο 550 άτομα σε μία μόνο ημέρα, αλλά και τον υπόλοιπο καιρό είναι πάνω από 100 άτομα. Έχει στηθεί μια καλοταϊσμένη μηχανή αλλοδαπών και εγχώριων αργυρώνητων αλληλέγγυων που προετοιμάζει και επιλέγει από απέναντι, διακινεί, υποδέχεται, καθοδηγεί και προωθεί τους μετανάστες – πρόσφυγες. Ταυτόχρονα οι Ελληνικές αρχές κάνουν ότι δεν βλέπουν. Οι Ευρωπαϊκές αρχές ενδιαφέρονται για να ανεβάζουν τις δαπάνες. Συζητάνε για πρόσληψη 10.000 συνοριοφυλάκων, να φυλάξουν τι, το ξέφραγο αμπέλι ; Εκτός από τον Έβρο που θα χρειαστούν ;»


TAGS