«Αγάπη για την Ζωή» - Εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή το πρωί στο Δημαρχείο Χίου

Δημοσιεύτηκε στις 13/02/2020    

«Από τις 3300 μονάδες /φιάλες αίματος που είχαμε το 2018  το 72% προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες. Στο ίδιο περίπου επίπεδο και ίσως καλύτερα πρέπει να είμαστε και το 2019 και αυτό είναι πολύ σημαντικό», τόνισαν στο ΧΛ η Διευθύντρια του  Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Χίου Χρυσούλα Κάκκαρη και η προϊστάμενη του τμήματος Αιμοδοσίας Άννα Σωτηρίου . Με ακόμη περισσότερες φιάλες αίμα προσδοκούν να ενισχύσουν το «οπλοστάσιο τους» από την αιμοδοσία την οποία διοργανώνουν την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Χίου.

«Τη μέρα αυτή με σύνθημα «Αγάπη για τη ζωή καλούμε  τους Χιώτες να ενισχύσουν αυτή τη δράση με τη συνεργασία του Συλλόγου Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Χίου και των πολιτιστικών συλλόγων   Ανεμόεσσα και Tsoper Riders και του συλλόγου Τραπεζικών υπαλλήλων», υπογραμμίζει η κ. Α. Σωτηρίου

« Είναι επιβεβλημένο να γίνονται αυτές οι δράσεις, προγραμματίζουμε μια σειρά τέτοιων ενεργειών γιατί η αιμοδοσία πρέπει να ανταποκριθεί στις δύσκολες  απαιτήσεις των καιρών που βιώνουμε. Έχουν αυξηθεί πολύ τα χειρουργεία, οι αιματολογικοί και ογκολογικοί ασθενείς που χρειάζονται αίμα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα λόγω του προσφυγικού και ο πρώτος  πυλώνας που δέχεται πίεση για ένα γρήγορο χειρουργείο, για μια γρήγορη αντιμετώπιση ενός θέματος είναι το Τμήμα Αιμοδοσίας, Γι’ αυτό βρισκόμαστε πάλι στις επάλξεις με επαγγελματισμό και συνέπεια, με αγάπη για τον ασθενή και με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στον αιμοδότη», τονίζει η Διευθύντρια

ενώ κάλεσμα σε όποιον θέλει να προσέλθει για να  αιμοδοτήσει απηύθυνε η προϊσταμένη του τμήματος Αιμοδοσίας Άννα Σωτηρίου.

Η αιμοδοσία γίνεται σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της πόλης με εύκολη πρόσβαση για να έχουν τη δυνατότητα να πάνε εύκολα όποιοι το επιθυμούν», τονίζει με έμφαση  η Α Σωτηρίου.


TAGS