Αίτημα οικονομικής ενίσχυσης νησιωτικών σωματείων για μετακινήσεις Γ' Εθνικής

Δημοσιεύτηκε στις 11/07/2018    

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ε.Ε. ΕΠΟ και τα μέλη Επιτροπής Διοργανώσεων ΕΠΟ με θέμα την οικονομική ενίσχυση νησιωτικών σωματείων για μετακινήσεις Γ΄ Εθνικης.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

ΘΕΜΑ :  Οικονομική ενίσχυση νησιωτικών σωματείων για μετακινήσεις Γ΄ Εθνικης

Κύριε Πρόεδρε,

Η ΕΠΣ Χίου ως νησιώτικη Ένωση με αφορμή την μη συμμετοχή του Πρωταθλητή μας για δεύετρη συνεχόμενη χρονιά στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, αποφασίσαμε από κοινού με τις άλλες νησιώτικες ΕΠΣ (Λέσβου , Σάμου , Κυκλάδων και Δωδεκανήσων) να σας παραθέσουμε τις παρακάτω σκέψεις και προβληματισμούς μας:

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι το μόνο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν όλες οι Ενώσεις της ΕΠΟ και επιτρέπει να αγωνίζονται σε πανελλήνιο επίπεδο όλοι οι πρωταθλητές των ποδοσφαιρικών ενώσεων, δίνοντας την ευκαιρία στα σωματεία, τους ποδοσφαιριστές , τους διαιτητές να αναδεικνύονται μέσα από αυτό. Η απρόσκοπτη άνοδος όλων των πρωτ/των των ΕΠΣ , καθιερώθηκε για να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση και να δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες σε όλους.

Δυστυχώς όμως κατά την διεξαγωγή των πρωτ/των  Γ΄ Εθνικής , προέκυψαν αδικίες και άνισοι όροι διεξαγωγής, σε βάρος των σωματείων των νησιωτικών ενώσεων Δωδεκανήσων , Λέσβου , Χίου , Σάμου και Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, αυτά τα σωματεία υποχρεούνται σε έξτρα επιβάρυνση λόγω των πολλών μετακινήσεων τους , αλλα και των μετακινήσεων διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας.

Η οικονομική αυτή επιβάρυνση , ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό των 100.000 ευρώ  για κάθε σωματείο. Δηλαδή τα νησιώτικα σωματεία ξοδεύουν για μετακινήσεις και διαιτησία τόσα όσα ολόκληρος ο προϋπολογισμός των άλλων σωματείων.

Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτά τα ερασιτεχνικά σωματεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα αναγκαία χρηματικά ποσά και γιαυτό είτε δεν δηλώνουν συμμετοχή , είτε αποχωρούν κατά την διάρκεια του πρωτ/τος είτε αγωνίζονται με υποβαθμισμένες αγωνιστικές δυνατότητες.  Αυτό όμως αποτελεί εμφανή αλλοίωση των όρων διεξαγωγής του πρωτ/τος και κατάφωρη αδικία σε βάρος των παραπάνω σωματείων.

Κύριε Πρόεδρε,

Πιστεύουμε ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει υπέρ των σωματείων αυτών των νησιωτικών ΕΠΣ , στηρίζοντας οικονομικά μέρος των μετακινήσεων , ώστε το πρωτάθλημα να διεξάγεται με ανεκτούς όρους και να είναι ανταγωνιστικό.

Συγκεκριμένα προτείνουμε

  1. Να αναλάβει η ΕΠΟ να πληρώσει το κόστος μετακίνησης διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας [13 αγώνες  Χ 1.200 ευρώ  + 15.000,00 ευρώ]

Να αναλάβει η ΕΠΟ το κόστος πέντε μετακινήσεων των σωματείων [από τις 13 που θα κάνουν ] [ 5 μετακινήσεις  Χ 4.000,00 ευρώ + 20.000,00 ευρώ ]

Το κόστος για τα εννέα σωματεία θα φθάσει στο ποσό των 300.000,00 ευρώ.

Κύριε Πρόεδρε,

Την στιγμή που η ΕΠΟ προσφέρει πολλά περισσότερα χρήματα, επιχορηγώντας το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πιστεύουμε ότι θα είναι εντελώς άδικο  να αφήσει το νησιωτικό ποδόσφαιρο να καταρρεύσει.

Σημειώνουμε ότι ,

Ακόμα και αν χορηγήσετε στα σωματεία μας το απαιτούμενο ποσό , ο υπόλοιπος προϋπολογισμός τους θα είναι κατά πολύ  μεγαλύτερος από τους προϋπολογισμούς των άλλων σωματείων.Ευχαριστούμε για την κατανόηση

TAGS

//-->