popup_image

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Χίου για διαχείριση προσφυγικού

Δημοσιεύτηκε στις 10/03/2020    

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:


Η Κυβέρνηση της ΝΔ ,είναι πια ολοφάνερο ότι έχει φέρει το  απόλυτο χάος στην διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να κάνει καθόλου αποσυμφόρηση με αποτέλεσμα να εγκλωβίσει στα νησιά  υπερβολικό αριθμό ατόμων. Παλινωδεί και προκειμένου να αποδείξει ότι κυβερνά περιορίζετε σε αποσπασματικές κινήσεις που ξεφουσκώνουν την επόμενη μέρα. Στέλνει ΜΑΤ στα νησιά που δημιουργούν συνθήκες πολέμου, ανέχεται τα ακροδεξιά τάγματα να αλωνίζουν και η απάντηση σε όλα αυτά είναι η εκδικητική μανία στον πρόσφυγα-μετανάστη η στοχοποιήση του και η επιστροφή σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη «προδοτών» και «εσωτερικών εχθρών.

Από την άλλη ενώ ο αρμόδιος υπουργός, επιδίδεται σε φθηνό ακροδεξιό λαϊκισμό, δεν έχει υποβάλει επίσημα αίτημα μετεγκατάστασης  προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διατυμπανίζει ότι κόβονται τα επιδόματα των προσφύγων-μεταναστών ,ότι είναι κρατούμενοι όλοι οι νεοαφιχθέντες και ότι  νοιάζονται για τους Έλληνες και την ασφάλεια τους.

Τι ισχύει όμως πραγματικά:

  1. «Μετά το κόψιμο του ΑΜΚΑ για τους πρόσφυγες, την παρεμπόδιση των προσφυγόπουλων να πάνε στα σχολεία, την αυστηροποίηση του πλαισίου ιθαγένειας για ευπαθείς ομάδες, τώρα η κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληψίες της, κόβει επιδόματα σε πρόσφυγες που έχουν ήδη αποκτήσει άσυλο.

Πρόκειται για επιδόματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε.Τ.Ο  υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δεν μπορεί να κόψει κανένα επίδομα γιατί δεν δίνει κανένα και επιτέλους αυτή η αστειότητα που διακινείται κουτοπόνηρα να σταματήσει.

  1. Δύο φορές αφίχθηκε  κρυπτόμενως ο υπουργός ασύλου στην Χίο –τόσο καλά τα κάνει όλα-,για να μεταφέρει εκτός άλλων ότι στη νέα κατάσταση “όπως έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από εδώ και στο εξής οι νεοεισερχόμενοι μέσω θαλάσσης Μετανάστες – πρόσφυγες θεωρούνται κρατούμενοι και θα προωθούνται στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ήδη οι 1000 περίπου που εισήλθαν το διήμερο στα νησιά θα μεταφερθούν με πλοίο εντός τριημέρου”.

Αυτό που βλέπει όλη η χιακή κοινωνία είναι να στοιβάζονται άνθρωποι σε διάφορους χώρους –ακόμα και υπαιθρίους-,χωρίς καμία υποδομή και με περαιτέρω επιβάρυνση στην ήδη επιβαρυμένη εργασία των λιμενικών-αστυνομικών. Επίσης δεν βλέπει να γίνεται καμία αποσυμφόρηση όπως θα έπρεπε να γίνεται ,αλλά αντιθέτως  προκαλείται ασφυκτική συμφόρηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η άμεση μεταφορά όπως είπε ο υπουργός θα δούμε πότε θα γίνει. Περιμένουμε…

  1. Δυστυχώς για την χώρα μας ο Πρωθυπουργός στο Βερολίνο όσο κι αν προσπαθούν τα κανάλια να μας πείσουν για το αντίθετο, πήρε χαμόγελα και συμπάθεια. Δεν πήρε γιατί δεν ζήτησε ,Διεθνοποίηση του τουρκικού εκβιασμού  και δεν έγινε ,καμία αναφορά σε έκτακτη σύνοδο και κυρώσεις στην Τουρκία, στην ανάγκη διαμοιρασμού των βαρών και νέου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρώπη όπως το 2016 και  στην ανάγκη για επανεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη, ώστε να έχουν κίνητρα να μείνουν εκεί”.

Η Ν.Δ. ,έντρομη μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό, προσπαθεί σπασμωδικά να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο, δηλητηριάζοντας με φανατισμό, μισαλλοδοξία και επιστροφή σε μαύρες εποχές με προδότες, δούρειους ίππους και φάλαγγες.

Αυτό μπορεί, αυτό κάνει!


TAGS