Ανακοίνωση Χιακής Συμπολιτείας: Ώρα ευθύνης: οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε κίνδυνο λόγω κακοκαιρίας

Δημοσιεύτηκε στις 07/01/2020    

Ώρα ευθύνης: οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε κίνδυνο λόγω κακοκαιρίας

Με τον καιρό να θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της ΒΙΑΛ, όσες αρμόδιες αρχές θα μπορούσαν να πράξουν κάτι δραστικό για να δώσουν μια προσωρινή λύση σε αυτό το αίσχος (Δήμος, Αστυνομία, Περιφέρεια, Εκκλησία κ.λπ.) κάνουν απλά την πάπια, μεταθέτοντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.

Όσες ειδήσεις κυκλοφόρησαν για δήθεν άνοιγμα χώρων ή εύρεση λύσεων, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αποδείχθηκαν ως τώρα σκέτα επικοινωνιακά τεχνάσματα: πολεμικό πλοίο από την Αθήνα για προσωρινή στέγαση δεν ήρθε ποτέ, κι όλοι οι κλειστοί χώροι που θα παρείχαν ένα ελάχιστο καταφύγιο σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες παραμένουν πεισματικά κλειστοί. Αναφέρουμε ενδεικτικά: κλειστό γήπεδο Καμποχώρων, δημαρχεία Καμποχώρων και Αγίου Μηνά, ενοριακή αίθουσα Χαλκειούς, κλειστά σχολεία γύρω από τα Καμπόχωρα, κέντρο Γ. Καλουτάς κ.ά.

Μήπως θα πρέπει να υπάρξει πρώτα κάποιος θάνατος, για να πειστούν οι υπεύθυνοι να πάψουν να παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων;

Η Χιακή Συμπολιτεία καλεί τους αρμόδιους φορείς που αναφέρθηκαν συνοπτικά παραπάνω να δράσουν με το ελάχιστο ψήγμα υπευθυνότητας που αναλογεί στη θέση τους, έστω και τώρα: ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ!

 

Απαραίτητο υστερόγραφο: Μόλις περάσει η κακοκαιρία, ας θυμηθούν οι αρμόδιοι να επικοινωνήσουν με τον κ. Μηταράκη και την κυβέρνηση που τους έχουν φορτώσει αυτούσιο το βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού, στοιβάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ, και τώρα είναι άφαντοι.

 

 

TAGS

Tags: Χιακή Συμπολιτεία