Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών: Ανακοίνωση-καταγγελία

Δημοσιεύτηκε στις 13/01/2020

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Κατά την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου στις 11 Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Σταύρος Σταυρινούδης μετά την κριτική που του ασκήθηκε από το σύνολο των παρατάξεων (πλην ΑΣΕ – ΚΚΕ) για το γεγονός ότι κατέχει τόσο τη θέση του  Προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου όσο και τη θέση του Προϊστάμενου Εκπαιδευτικών Θεμάτων – Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης της ΔΔΕ ενώπιον 200 περίπου συναδέλφων δεσμεύτηκε ότι δε θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του προέδρου. Οι συνάδελφοι προφανώς και πήγαν στην κάλπη, γνωρίζοντας αυτό το δεδομένο!

Ωστόσο ο κ. Σταύρος Σταυρινούδης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου στις 9 Ιανουαρίου 2020 έθεσε και πάλι υποψηφιότητα για τη θέση του πρόεδρου. Ο κ. Σταυρινούδης επικράτησε στην ψηφοφορία, λαμβάνοντας 5 ψήφους, ενώ ο ανθυποψήφιος του κ. Κώστας Καρατζάς έλαβε 1 ψήφο και υπήρξε και μία λευκή ψήφος. Από την ψηφοφορία διαφάνηκε ότι ο κ. Σταυρινούδης στηρίχτηκε από μέλη των παρατάξεων ΑΣΕ (ΚΚΕ) και ΠΕΚ (ΚΙΝΑΛ)!

Βάσει των παραπάνω καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου και Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων – Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης της ΔΔΕ, κ. Σταύρο Σταυρινούδη για την ανήθικη πολιτικά συμπεριφορά του να μην τηρήσει την ενώπιον περίπου 200 συναδέλφων προεκλογική δέσμευσή του! Τον καλούμε να καταθέσει την παραίτησή του, καθώς η στάση του αυτή απαξιώνει στα μάτια των συναδέλφων ακόμη περισσότερο τον συνδικαλισμό και την ΕΛΜΕ Χίου.

Επιπρόσθετα καταγγέλλουμε εκείνα τα μέλη των παρατάξεων ΑΣΕ (ΚΚΕ) και ΠΕΚ (ΚΙΝΑΛ) που ψήφισαν τον κ. Σταύρο Σταυρινούδη για πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου, τη στιγμή που είναι και Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων – Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ και κυρίως τη στιγμή που είχε δεσμευτεί ότι δε θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της ΕΛΜΕ Χίου!

Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να επαναξιολογήσουν την ψήφο τους με αυτά τα δεδομένα…

TAGS