Απαντήσεις αρμόδιων Υπουργείων στην ερώτηση του Α. Μιχαηλίδη για το τμήμα Τουρισμού στη Χίο και την τουριστική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε στις 17/01/2020    

Απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας έλαβε η ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη αναφορικά με τα πανεπιστημιακά Τμήματα στο πεδίο του Τουρισμού, και ειδικότερα το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο.

Το Υπουργείο Τουρισμού επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο των δομών τουριστικής εκπαίδευσης που υπάγονται στην αρμοδιότητά του (ΑΣΤΕ, ΙΕΚ, κ.ά.), στην οποία όμως δεν περιλαμβάνονται τα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει ρητά την πρόθεση ίδρυσης Πανεπιστημίου με ειδίκευση τις σπουδές Τουρισμού, κάτι το οποίο είχε επί της ουσίας προαναγγείλει ο Υφυπουργός Τουρισμού. Συναφώς, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (π.χ. κατάργηση ή αλλαγή έδρας ενός Τμήματος) με «άτακτο» τρόπο, δεν αποκλείει τέτοιες μεταβολές μετά από εισήγηση της νέας Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Συνεπώς, από την πλευρά μας θα συνιστούσαμε στην ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου, αλλά και εν γένει την τοπική κοινωνία, επαγρύπνηση όσον αφορά το μέλλον του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Επισυνάπτονται οι απαντήσεις των δύο Υπουργείων.


TAGS