popup_image

Απάντηση του Δημάρχου Χίου στην επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Χίου

Δημοσιεύτηκε στις 21/05/2020    

Λυπάμαι πολύ για το υβριστικό περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο μας. Ωστόσο, έχω να σημειώσω τα εξής:

Κάποιεςφορές λόγω πίεσης ή φόρτου εργασίας ίσωςπροκύψουν άτοπες συμπεριφορές στο εργασιακό πλαίσιο, οι οποίες βέβαια καλό είναι να θεραπεύονται από όλες τις βαθμίδες, σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο με ειλικρινή τρόπο. Παρά ταύτα, οι πρακτικές και η συμπεριφορά των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο αποτελούν πέρα από άτοπη και αδικαιολόγητη στάση, αλγεινό και επονείδιστο παράδειγμα φεουδαρχικής αντίληψης για τη λειτουργία του Δήμου. Δυστυχώς, ο τρόπος που λειτουργούν και συμπεριφέρονται κάποιες ομάδες από το παρελθόν αποδεικνύει περίτρανα την εναντίωση και τον πόλεμο σε  οτιδήποτε παραβιάζει τη νιρβάνα αυτών των ανθρώπων και σπάει τα αβγά της νηνεμίας.

 

Σε αυτό το λίγο διάστημα της Δημοτικής μας Αρχής ουδέποτε ο Δήμαρχος και οι αιρετοί συνεργάτες του αντιμετώπισαν το Δήμο ως τσιφλίκι.Ο Δήμος,όμως, είναι το σπίτι του δημότη! Αντίθετα, με θετική διάθεση και όραμα για ένα πιο αποτελεσματικό Δήμο πορεύεται και αγωνίζεται. Σε αυτήν τη βάση υπάρχουν υπεύθυνοι εργαζόμενοι, αξιόλογοι, και ευσυνείδητοι,που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προχωρούν οι εργασίες σε όλα τα επίπεδα. Αυτούς τους εργαζομένους τους σεβόμαστε και τους τιμούμε, αναγνωρίζοντας στο ακέραιο την προσφορά και το έργο τους.

Υπάρχουν όμως και καθώς φαίνεται ορισμένες οργανωμένες και συντεχνιακές κάστες, οι οποίες θεωρούν το Δήμο αιώνιο τσιφλίκι και κτήμα τους δυσαρεστούνταιστην ιδέα ότι θα μπει φραγμός στην ες αεί εκμετάλλευση και άδικη νομή της διοίκησης του Δήμου και των υπηρεσιών.

Επιτέλους αςκαταλάβουν ότι χρέος μας είναι η εξυπηρέτηση του δημότη και όχι το ατομικόσυμφέρον μας. Αυτές οι συμπεριφορές είναι παρωχημένες, ατελέσφορες και θλιβερά απομεινάρια μιας άλλης εποχήςπου  ας το καταλάβουν, πέρασε ανεπιστρεπτί.

 

Οι πολίτες έχουν και γνώση για όλα αυτά και ίδια εμπειρία σε πολλές περιπτώσεις. Στην κρίση λοιπόν όλων των συμπολιτών μας, τους παραδίδουμε. Στους ανθρώπους του μόχθου που καθημερινά αγωνίζονται, φτύνοντας αίμα για ένα κομμάτι ψωμί και οι οποίοι γίνονται κοινωνοί της αλαζονείας, της φυγοπονίας και της αναποτελεσματικότητας αυτών που καταστρατηγούν το Δήμο, εξαπολύοντας σε εμάς πόλεμοαπό παντού

Ωστόσο, εμάς αυτός ο πόλεμος μας κάνει και πιο δυνατούς και πιο αποτελεσματικούς για να συνεχίσουμε το έργο και τις προσπάθειές μας για ένα Δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο κοντά στο δημότη. Κοιτάμε μπροστά και στα μάτια τους δημότες μας, για αυτούς αγωνιζόμαστε!

Για το λόγο αυτό, καλώ αυτούς που προσπαθούν να υποσκάψουν το έργο μας επιτέλους να σοβαρευτούν και να ασκούν τα καθήκοντάτους με συνέπεια, υπευθυνότητα και δημιουργικότητα. Τα προβλήματα που ταλανίζουν τούτη τη ώρα τον τόπο μας είναι πολλά και σοβαρά. Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε και η διάθεση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για κανακέματα με τη λογική της παιδικής χαράς που θέλουν να είναι ο Δήμος Χίου.

 

TAGS