popup_image

Από την Πρυτανεία στον προεκλογικό στίβο (video)

Δημοσιεύτηκε στις 17/12/2018    

Συνάντηση γνωριμίας με τον Κ. Μουτζούρη

Ο Υποψήφιος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητής Κώστας Μουτζούρης συστήνεται στο Χιακό Λαό, δίνοντας μια πρώτη εικόνα των στόχων και των οραματισμών του για το μέλλον των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.


Στην εκκίνηση της συζήτησης ο κος Μουτζούρης ερωτώμενος για την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, υποστήριξε πως οι δυσκολίες είναι η αφορμή σε συνάρτηση με την επιθυμία προσφοράς στον τόπο καταγωγής του. Παράλληλα, εκτιμά πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να διοχετεύσει σε ένα συλλογικό έργο το ενδιαφέρον του για την πολιτική ενεργοποίηση.
Ως πυλώνα των δράσεων που χρήζουν προτερεαιότητας από κοινού για τα νησιά θέτει επί τάπητος το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Με αιτήματα και κυρίως με σταθερό, διεκδικητικό λόγο, στοιχείο που εκτιμά πως λείπει από τους μέχρι τώρα αιρετούς που διαχειρίστηκαν το ζήτημα, δεσμεύεται για λύσεις και όχι λόγια.
Περαιτέρω θέματα που αντιλαμβάνεται ως μείζονος σημασίας σχετίζονται αφενός με τις υποδομές που ως μηχανικός πέρα από πολίτης κρίνει ανεπαρκέστατα. Ιδιαιτέρως για τη Χίο αναφέρθηκε στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, σημαντικά αναπτυξιακά πραγματα που εδώ και αιώνες καρκινοβατούν στη στασιμότητα με αρνητικό παρονομαστή για την τουριστική και εν γένει οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.
Επιπλέον, αντιλαμβάνεται άδικη την κατανομή των κονδυλίων στην περιφέρεια και κρίνει πως το νησί μας έχει υποχρηματοδοτηθεί, φιλοδοξώντας να άρει αυτή την αντινομία με την παροχή περισσότερων πόρων για ανάπτυξη στη Χίο.
Αναφορικά με το κομματικό χρίσμα με το οποίο κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές δήλωσε και δηλώνει ανεξάρτητος υποψήφιος με ανοιχτή σκέψη και διάθεση συνεργασίας, καθότι όπως τόνισε η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ως πυρήνα την εξυπηρέτηση και προώθηση των αναγκών και αιτημάτων της περιφέρειας. Ως εκ τούτου υπογράμμισε χρείαζονται άτομα και όχι κόμματα. Ωστόσο, ο ίδιος σταθερά και διαχρονικά ανήκει ιδεολογικά όπως είπε στο χώρο της ΝΔ (κατά το παρελθόν και υποψήφιος Βουλευτής της) μολονότι δεν έλαβε το χρίσμα του προέδρου Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ως γνωστόν υποστήριξε την υποψηφιότητα της νυν Περιφερειάρχη, Χ. Καλογήρου. Παρόλα αυτά ο κ. Μουτζούρης δεν αλλαξοπιστεί. Δέχεται την απόφαση του κόμματος. Συσπειρώνει τις δικές του δυνάμεις και προχωρά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει με ελευθερη σκέψη και ορίζοντες.
Τέλος, δηλώνει ως προς τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του έτοιμος και μάχιμος με τις συναντήσεις και τις συζητήσεις στο αποκορύφωμά τους. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό λόγω του χρόνου που χρείαζεται και φυσικά υπό το πρίσμα της πρυτανείας ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. Ωστόσο με καλή διάθεση, πολύ τρέξιμο και πολύτιμο σύμμαχο την δραστήρια σύζυγό του χαμογελά και εκφράζει την πεποίθησή του πως θα καταφέρει να ανταποκριθεί στους έντονους ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου.

TAGS