Αποπομπή Καμπούρη από το Δήμο Χίου απαιτεί ο Λαμπρινούδης λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς

Δημοσιεύτηκε στις 11/03/2018    

Η έκρηξη του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Παντελή Καμπούρη στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του υπεύθυνου συντονιστή Β.Αιγαίου, βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ, Μ. Κόνσολα έγινε επίκεντρο της σκληρής κριτικής του Πολύδωρου Λαμπρινούδη, ο οποίος στηλίτευσε με ανακοίνωσή του τη στάση του κ. Καμπούρη την οποία συνέδεσε άμεσα με το πρόσωπο και τις πολιτικές επιλογές του Δημάρχου, Μανώλη Βουρνού.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Οι δημότες της Χίου γνωρίζουν καλά τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Δεν τις έκρυψα, ούτε επεδίωξα ποτέ να υπεισέλθω σε εσωκομματικά θέματα άλλων κομμάτων. Αποκλειστική ευθύνη της Ν.Δ. είναι να κινηθεί όπως κρίνει για όσα ντροπιαστικά βλέπουν οι κάτοικοι της Χίου να διαδραματίζονται.

Ο πρωταγωνιστής του απαράδεκτου περιστατικού δεν έχει όμως μόνο την ιδιότητα του μέλους της Ν.Δ.. Είναι συνάμα σημαίνον στέλεχος της δημοτικής αρχής Χίου, το alter ego του δημάρχου, ο απόλυτα προστατευόμενος του.

Στον μη εκλεγμένο Παντ. Καμπούρη ο Μαν. Βουρνούς έχει παραχωρήσει τα κλειδιά του «μικρού Δήμου», του Νομικού Προσώπου. Σήμερα όλη η Χίος διαπίστωσε την αισθητική που τον διέπει. Ως ταύρος εν υαλοπωλείο, χωρίς να προκληθεί από κανέναν προσωπικά, επιτέθηκε με ύβρεις κατά του ενός εκ των δυο βουλευτών, θεσμικών εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο.

Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου με αδυναμία να ελέγξει τις παρορμήσεις και το στόμα του ξέσπασε πολλές φορές πάνω σε μένα προσωπικά και πάνω στο συνδυασμό μου. Ορισμένοι το εκλάμβαναν ως αυτοδιοικητική αντιπαράθεση, ακόμα και όταν παρεκτρέπονταν δημόσια σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανοχή του κ. Βουρνού. Σήμερα τα απόνερα παίρνει ο βουλευτής Χίου, αύριο ποιος ξέρει ποιος έχει σειρά. Ίσως το επόμενο ξέσπασμα απευθυνθεί σε αθλητές των γηπέδων, σε νήπια παιδικών σταθμών.

Η αισθητική Παντ. Καμπούρη είναι η αισθητική της δημοτικής αρχής Βουρνού. Την έχει υιοθετήσει και την έχει επιβάλλει στη δημόσια ζωή μας. Αν δεν το καταλαβαίνει, η συμπεριφορά του εκλεκτού του έχει ήδη προκαλέσει αγεφύρωτο ρήγμα στις σχέσεις του Δήμου με τον βουλευτή, χωρίς κανείς να τον εξουσιοδοτεί για αυτό. Ο αλεξιπτωτιστής της δημοτικής αρχής, να μέμφεται, ως φυτευτό, πολιτικό που έχει κερδίσει την ψήφο του λαού! Προσβάλλει πια όλο το Δήμο. Ούτε τώρα θα ζητήσει την παραίτηση του; Τόσο εξαρτημένος είναι από την αισθητική του ο κ. Βουρνούς;»

TAGS