Αυλαία για την ομάδα Παρασκήνιο 18

Δημοσιεύτηκε στις 13/04/2018    

Παρασκήνιο 18 είναι το όνομα του νέου συλλόγου φίλων θεάτρου που ιδρύθηκε στο νησί μας. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του, Ευγενία Κλαδιά, στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι η προαγωγή της ενασχόλησης με το χώρο του θεάτρου σε ειδικό επίπεδο και της τέχνης εν γένει. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκεται και η συνεργασία με άλλους φορείς και οι δημιουργικές συμπράξεις. Ακόμα υπάρχει η προοπτική διενέργειας σεμιναρίων, μαθημάτων και μεταφράσεων για την προαγωγή και ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί τμήμα ενηλίκων με 20 ενεργούς ερασιτέχνες ηθοποιούς, ενώ υπάρχει η προοπτική λειτουργίας τμήματος και για ανηλίκους. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι πρόβες για την πρώτη παράσταση, ενώ οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

 

Το όνομα Παρασκήνιο 18 και ο συμβολισμός του:

 

Πυρήνας αγαπημένων προσώπων η ομάδα, όπως δήλωσε η κ. Κλαδιά, δημιουργήθηκε το 2018, ενώ ο αριθμός 1 αντιστοιχεί στο γράμμα Α, όπως Αγάπη και το 8 στο Θ, όπως Θέατρο. Υπό αυτό το συμβολισμό το 18 δηλώνει την Αγάπη για το Θέατρο, ενώ στο Παρασκήνιο γίνονται οι ζυμώσεις για όσα λαμβάνουν χώρα επί σκηνής.

 

Νέα ομάδα, αλλά όχι καινούργια:

 

Όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης της ομάδας, Σταύρος Σπυράκης η ομάδα αποτελεί νέο σχηματισμό αλλά όχι καινούργιο, καθότι τα μέλη του ήδη έχουν διαγράψει μια σημαντική πορεία και πλέον η φιλοδοξία για το Παρασκήνιο 18 είναι να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Πέμπτη στην αίθουσα του εκπολιτιστικού συλλόγου του Κάστρου.

TAGS