Δεν ξεχνάμε

Δημοσιεύτηκε στις 18/09/2019    

Ωδή στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής από το Φάρο Βαρβασίου

Με το στεφάνι που έριξε στο λιμάνι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019  ο υπουργός κ. Νότης Μηταράκης, ολοκληρώθηκαν οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις  Μνήμης Μικρασίας, τις οποίες διοργανώνει ο Φάρος Βαρβασίου προς τιμήν των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν αυτή τη φορά στους επίσημους να επιβιβαστούν σε σκάφος του Λιμεναρχείου και να επιτελέσουν το χρέος τιμής στην ανοιχτή θάλασσα.

Λιτανεία

Προηγήθηκε λιτανεία των εικόνων της Παναγίας,  του Αγίου Χαραλάμπου και του Αγίου Ελευθερίου από το Βαρβάσι στο μνημείο Πλαστήρα, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων και η λιτανεία ολοκληρώθηκε στο λιμάνι.

 

Τρισάγιο

Νωρίτερα την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο μνημείο Μικράς Ασίας, στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Χαράλαμπου.

 

Οι απόλυτα πετυχημένες εκδηλώσεις άρχισαν  Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στον Φάρο Βαρβασίου με προβολή συνεντεύξεων Μικρασιατών από τον Δημήτρη Φρεζούλη από την τηλεοπτική εκπομπή του «Ανθρώπινες Διαδρομές».

Σμύρνη

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε  ο περιηγητικός οδηγός της Σμύρνης του 1922 από τις εκδόσεις «εξ Ανατολών»,  με τον Ανδρέα Μπαλτά και τον Γιώργο Πουλημένο στον Φάρο Βαρβασίου.

Δ.Μυωτέρης

TAGS