popup_image

Δέσποινα Νεαμονίτη: Γιατί είμαι υποψήφια με το Σταμάτη Κάρμαντζη και τη «Σύμπραξη Δημιουργίας» (video)

Δημοσιεύτηκε στις 03/05/2019    

Καθώς προχωράμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και με δεδομένη την ύπαρξη επτά συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας, έχει ιδιαίτερη σημασία η γνωριμία με τους υποψήφιους που θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση των ψηφοφόρων, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στα κοινά.

Μεταξύ των υποψηφίων και η γνωστή επιχειρηματίας Δέσποινα Νεαμονίτη, η οποία στηρίζει με την υποψηφιότητά της το συνδυασμό «Σύμπραξη Δημιουργίας» του Σταμάτη Κάρμαντζη. Τη συναντήσαμε με την κάμερά μας στο καθημερινό της περιβάλλον, την Απλωταριά και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί της και να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Όπως ανέφερε η Δέσποινα Νεομαονιτη στην αρχή της κουβέντας παρόλο που κατά το παρελθόν της είχαν γίνει διάφορες προτάσεις ενεργού συμμετοχής στα κοινά, η ίδια τις είχε απορρίψει.
Ιδιαίτερα δε, σε μικρότερη ακόμα ηλικία επικρατούσε μέσα της, όπως ανέφερε, η οργή και ο θυμός συλλήβδην για το πολιτικό σύστημα σε σημείο που η ίδια να μην επιθυμεί την ενασχόληση με την πολιτική.
Ωστόσο, η μύηση στο χώρο της αγοράς σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις, τις ανάγκες και τις προκλήσεις της καθημερινότητας την έκαναν να αντιληφθεί ότι ακριβώς αυτή είναι η αποστολή του Δήμου: η διαχείριση της καθημερινότητας και αντιμετώπιση των απαιτήσεών της. Έτσι, αποδέχθηκε την πρόταση να ασχοληθεί με τα κοινά στο πλευρό του Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού, Σταμάτης Κάρμαντζης:

Όπως εξήγησε η Δέσποινα Νεαμονίτη, κομβικής σημασίας ήταν το πρόσωπο του κ. Κάρμαντζη για την απόφασή της. Η εντιμότητα, ο λόγος, η εμπειρία, η στάση του στα καίρια ζητήματα ήταν άξονες και ερείσματα που την ώθησαν να ακολουθήσει τη Σύμπραξη Δημιουργίας.
Ειδικότερα, επεσήμανε ότι ο κ. Κάρμαντζης έχει αποδείξει με τη στάση και τα πεπραγμένα του ένα σύνολο αξιών. Η ίδια γνωρίστηκε και συνεργάστηκε μαζί του την περίοδο που διατηρούσε κατάστημα στην Προκυμαία, όταν ο κ. Κάρμαντζης διατελούσε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Από τότε θυμάται την αποτελεσματικότητα διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων που ανέκυπταν σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο χαρακτήρα και τη διάθεσή του να γίνει έργο.

Η ομάδα

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα που απαρτίζει το συνδυασμό, δηλώνει η Δέσποινα Νεαμονίτη. Με αξιόλογες προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, του πνεύματος, των γραμμάτων αλλά και από κοινού με ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης κανείς δεν περισσεύει και όλοι χωρούν και μπορούν να προσφέρουν μέσα από την εμπειρία και τη γνώση τους για το καλό του τόπου. «Αυτή η στιγμή είναι κρίσιμη» αναφέρει. «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Χρειάζεται να γίνουν βήματα ανάπτυξης και προόδου, γιατί έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πολλές ευκαιρίες. Είναι απαραίτητο το νησί να βγει μπροστά. Να αναδειχθεί. Να προωθηθεί ο τουρισμός, να έρθει κόσμος να το γνωρίσει. Οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή εποχή και η γνώση είναι πολύτιμα εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και η Χίος να προχωρήσει. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το κάνουν και αξίζει να τους εμπιστευτούμε», συμπληρώνει.

Η εικόνα της αγοράς

Ως άνθρωπος της επιχειρηματικότητας και της αγοράς αναφέρεται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα την οποία χαρακτηρίζει απογοητευτική. Χρειάζεται νέος αέρας, νέες ιδέες και αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί. Στο σημείο αυτό επισημαίνει ότι τροχοπέδη της ανάπτυξης πέρα από τις υποδομές αποτελεί εν πολλοίς και η εσφαλμένη προώθηση της μοναδικότητας του τόπου μας. «Η νέα εποχή σε καλεί να την αδράξεις με διαφορετικά μέσα και τρόπους, όπως η αξιοποίηση των social media και του Διαδικτύου».

Γιατί να την επιλέξουμε; Το μήνυμά της προς τη χιακή κοινωνία

Απαντώντας στο συγκεκριμένο ερώτημα ανέφερε «είμαι ένας νέος άνθρωπος με εντιμότητα, αίσθημα δικαιοσύνης, ιδέες, πολιτικά αγνός και άφθαρτος, χωρίς να με συνοδεύουν κακώς κείμενα του παρελθόντος. Συγχρόνως, έχω διάθεση να εργαστώ προς όφελος του τόπου μας, τον οποίο αγαπώ ιδιαίτερα».

Οραματισμοί

Η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η αγορά, το περιβάλλον, τα ζώα, η ποιότητα ζωής και με μία πρόταση οι άξονες που συναπαρτίζουν την αναβάθμιση της καθημερινότητας αποτελούν την κινητήριο δύναμη της σκέψης της. Το όραμα για μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή. Με πίστη στη συλλογικότητα και την κοινή πρόοδο.

Η πρωτοβουλία για τα κόκκινα δάνεια

Ολοκληρώνοντας την συζήτηση αναφέρθηκε και στο θέμα των κόκκινων δανείων τα οποία απειλούν φανερά συμπολίτες μας, με πρόσφατο παράδειγμα την υπόθεση του κ. Παληού.
Η Δέσποινα Νεαμονίτη υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συσπείρωσης των πολιτών καθότι πολλοί βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσμενείς και επικίνδυνες δανειακές συμβάσεις. Η λήψη μέτρων και οι συντονισμένες ενέργειες αποτελούν μονόδρομο για την αντιμετώπιση του αδυσώπητου τραπεζικού καθεστώτος που κάτω από την επίπλαστη ευμάρεια αλλοτινών εποχών κυριολεκτικά έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί ανθρώπους που καλούνται να υπερπληρώσουν το σπίτι τους.

TAGS