Διαδίδει τον μουσικό πολιτισμό μας στην Ευρώπη η Χορωδία Χίου

Δημοσιεύτηκε στις 25/05/2018    

Συναυλία με το Ευρωπαϊκό Κίνημα NRW Γερμανίας στο Ίδρυμα Μ. Τσάκος

Tην Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη  ιδιωτική συναυλία της Χορωδίας Χίου στο Ίδρυμα Μ. Τσάκος,  με κύριο στόχο την διάδοση του πολιτισμού μας στην Ευρώπη. Η συναυλία είναι αφιερωμένη σε πολιτικά πρόσωπα και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κινήματος NRW Europa Union της Γερμανίας που θα έλθουν στη Χίο την διάδοση του πολιτισμού μας στην Ευρώπη

«|Το Ευρωπαϊκό Κινήμα NRW Europa Union της Γερμανίας (European Movement International) είναι μια πανευρωπαϊκή ένωση που στόχο έχει την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε η μαέστρος Αγγέλα Τσιμπιρλού, στη συνέντευξη που παραχώρησε η Χορωδία στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος.

«Είναι  ο Ευρωπαϊκός πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων και της προστασίας τους. Ευθύνη της είναι να παρεμβαίνει στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να ζητά δημοσιονομικές και άλλες δεσμεύσεις» πρόσθεσε .
Εμπνευστής της δράσης της ομάδος στην Χίο, είναι ο Χιώτης Διδάκτωρ Παντελής Γιακουμής καθηγητής Πανεπιστήμιου του Münster και Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κινήματος NRW Europa Union της Γερμανίας. Η επίσκεψη των μελών του NRW Europa Union γίνεται σε πόλεις της Ευρώπης και στοχεύει στην γνωριμία των κοινωνιών της Ευρώπης και της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου.

Η Χορωδία Χίου νιώθει ότι είναι μεγάλη της τιμή, να μπορεί να μεταφέρει ένα δείγμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κουλτούρας, μέσα από τα μουσικά ακούσματά της τα οποία είναι επιλεγμένα με έμπνευση πάντα την όμορφη Χίο. Με την παρουσία τους θα μας τιμήσουν ο πρόεδρος τις Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκού κινήματος του Λεβερκουζεν, Dr. Hans Georg Meyer, η Dr. Birgitta Staudt η οποία είναι μέλος του Ομοσπονδιακού Ευρωπαϊκού Κινήματος Βόννης και νομική σύμβουλος της ESA ( Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος), μέλη του Συλλόγου Κονσέρτων, Όπερας και Θεάτρου του Ντόρτμουντ, αλλά και αντιπρόσωποι βιομηχανικών μονάδων όπως ο Hans Dieter Schad. Επίσης σημαντική είναι η παρουσία της συζύγου του αποθανόντος αντιπροέδρου του συμβουλίου Δήμων και Κοινοτήτων Ευρώπης, Jutra Hoffschulte», πρόσθεσε.

Δημοτικές μελωδίες
Το μουσικό ταξίδι θα ξεκινήσει με δημοτικές μελωδίες από τη Χίο, τις οποίες ο Γάλλος γλωσσολόγος Hubert- Octave Pernot, ηχογράφησε στο τέλος του 19ου αιώνα. Θα  συνεχίζεται με μελωδίες  τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη.

Την Χορωδία Χίου θα συνοδεύσει όπως πάντα στο πιάνο η Τούλα Φραγκάκη, με αρχιμουσικό την Αγγέλα Τσιμπιρλού.
«Δουλεύουμε με χαρά, σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, η οποία είναι ζωογόνος και δημιουργική», πρόσθεσε η Τούλα Φραγκάκη.
Η συναυλία δεν είναι ανοικτή για το κοινό.

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Η Χορωδία Χίου θα συμμετάσχει στο 7ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης, για δεύτερη φορά, μετά από την πρώτη συμμετοχή της το 2010 .
«Φέτος το Φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο ημέρες το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στο θέατρο «Απόλλων», δήλωσε ο πρόεδρος της Χορωδίας κ. Χαλλιωρής .

Την μουσική τους ταυτότητα «θα καταθέσουν» οκτώ χορωδίες από όλη την Ελλάδα

Η Χορωδία  Χίου θα εμφανιστεί την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 20:30

Την Κυριακή επίσης,  στις 09:00 στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, θα ψάλλει την Θεία Λειτουργία η ιστορική ανδρική Χορωδία του Αγίου Νικολάου, με συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου. Όσοι άνδρες χορωδοί το επιθυμούν, θα παρευρεθούν και θα ψάλλουν μαζί με την Χορωδία.


Εκδρομή
Το ταξιδιωτικό γραφείο Sunrise Tours οργανώνει ταυτόχρονα 3ήμερη εκδρομή, για τους φίλους της Χορωδίας Χίου που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ και να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία από κοντά, αλλά και για οποιονδήποτε άλλο θέλει να επισκεφτεί την Σύρο.

TAGS