Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο κατεπείγον πολυνομοσχέδιο ο Α. Μιχαηλίδης

Δημοσιεύτηκε στις 13/12/2019    

Εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που συζητήθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Α. Μιχαηλίδης καταρχάς επεσήμανε ότι ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος δικαιολογείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις που χρειάζεται να παρατεθούν ημερομηνίες ώστε να διευθετηθούν ζητήματα, όμως υπάρχουν διατάξεις που ουδόλως αναφέρονται σε επείγοντα ζητήματα και αποτελούν - προβληματικές -πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Ενδεικτικά, τέτοιες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι:

  • Η επαναφορά της ευθύνης εποπτείας των ιατρικών συνεδρίων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) στον ΕΟΦ, κάτι που τορπιλίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βάλει όριο στα φαινόμενα ασυδοσίας και φαυλότητας που είχαν παρατηρηθεί στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

  • Η πρόβλεψη πρόσληψης 800 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου, η οποία όμως δεν προσδιορίζει το αντικείμενο της εργασίας τους ειδικά όσον αφορά τα νησιά. Κατά πάσα πιθανότητα προορίζονται για φύλακες των φαραωνικών κλειστών κέντρων που σχεδιάζει η ΝΔ.

  • Η ελαστικοποίηση του πλαισίου μεταφοράς ναυτιλιακών καυσίμων η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη στην Ολομέλεια είναι διαθέσιμη στο https://www.youtube.com/watch?v=CWsnQfuV7R8.


TAGS