Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στους λάτρεις των μηχανοκίνητων σπορ

Δημοσιεύτηκε στις 12/04/2018    

Το Αθλητικό Σωματείο ΑΣΜΑΧ διοργανώνει αγώνα αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών με 58 συμμετοχές την Κυριακή στις 9 το πρωί στους Ολύμπους, στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί παρουσίαση των οχημάτων στην πλατεία.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του σωματείου, Ντίνος Καψίλης και ο υπεύθυνος αθλητικών εκδηλώσεων, Λεωνίδας Νεαμονίτης μίλησαν στο Χιακό Λαό τόσο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, όσο και για το νέο αυτό σωματείο που ιδρύθηκε το 2016 και φιλοδοξεί να διευρύνει το πεδίο δράσεων που αφορούν τη μοτοσυκλέτα αλλά και το αυτοκίνητο.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικής πίστας αγώνων στο νησί μας, κάτι που παρόλο που όπως ανέφεραν έχει συζητηθεί με τους αρμόδιους αιρετούς εν τούτοις δεν έχει υλοποιηθεί, στερώντας από τη Χίο τη δυνατότητα συχνών διοργανώσεων και τη συνακόλουθη προσέλκυση επισκεπτών.

Εξάλλου, όπως τόνισαν μείζονος σημασίας ζήτημα είναι και ο περιορισμός της ταχύτητας στο δρόμο, αφού με την ύπαρξη πίστας θα δοθεί κίνητρο και ευκαιρία στους λάτρεις της ταχύτητας να ασχοληθούν με ασφάλεια με το χόμπι τους.

Τέλος, δεν παρέλειψαν αμφότεροι να ευχαριστήσουν όλους τους χορηγούς του αγώνα, οι οποίοι αριθμούν τους 146, αλλά και να προσκαλέσουν το κοινό σε ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο αυτοκίνητο και τη μηχανή.

TAGS