Ευχαριστήρια επιστολή της ΔΑΚΕ Καθηγητών & των Συνεργαζομένων Νομού Χίου για τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου της 16ης & 17ης Δεκεμβρίου του 2019

Δημοσιεύτηκε στις 19/12/2019    

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, των σχολικών μονάδων της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, με την παρούσα επιστολή που σας αποστέλλουμε θέλουμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την τιμή και την αγάπη με την οποία περιβάλλατε τα πρόσωπα, που απάρτιζαν το ψηφοδέλτιό μας στις εκλογές που διεξήχθησαν την Δευτέρα 16-12-2019 (Οινούσσες-Ψαρά) και την Τρίτη 17-12-2019 (Χίος) για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Χίου, όσο και κατά την δύσκολη προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε.

Ειδικότερα, ως ΔΑΚΕ Καθηγητών & Συνεργαζόμενοι Νομού Χίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους συναδέλφους εκείνους, που μας στήριξαν στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, παρόλο που για τα επόμενα δύο χρόνια η παράταξή μας θα εκπροσωπηθεί πλέον με ένα μέλος της στο νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου (στην προηγούμενη θητεία είχαμε δύο μέλη της εκλεγμένα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου). Μόλις, για δύο ψήφους δεν επανεκλέξαμε και 2ο μέλος απ’ την παράταξή μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου (η ΑΣΕ μπήκε οριακά στο ΔΣ). Αυξήσαμε, ωστόσο, κατά δύο ψήφους (86) την αριθμητική εκλογική μας δύναμη και παγιωθήκαμε στους αριθμούς ψήφων άνω τον 80, καθώς και στην 3η θέση  [το 2017 είχαμε λάβει 84 ψήφους (22,52%), ενώ το 2015 είχαμε λάβει 50 ψήφους (14,33%) και την 4η θέση με απόσταση 29 ψήφων απ’ την 3η τότε σε ψήφους παράταξη της ΠΕΚ]. Κι ας μην ξεχνάμε ότι από το 2011 μέχρι το 2015 ήμασταν εκτός ΔΣ. Επίσης, βάση των εκλογικών αποτελεσμάτων τέσσερα μέλη της παρατάξεώς μας θα συμμετάσχουν ως εκλέκτορες στις εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας για το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, που θα διεξαχθούν σε 1,5 χρόνο περίπου (έχουμε εκλεγμένο μέλος μας εκεί). Μόλις για μία ψήφο δεν αναδείξαμε και πέμπτο εκλέκτορα.

Δεσμευόμαστε ότι από τη θέση αυτή που μας τάξατε με την ψήφο σας θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντα όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων και θα κάνουμε το παν για την ενότητα του κλάδου, την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των συναδέλφων εκπαιδευτικών και την καθημερινή ενημέρωσή τους. Θα υποστηρίξουμε και θα διεκδικήσουμε την ίση μεταχείριση και την ικανοποίηση κάθε δίκαιου αιτήματος κάθε συναδέλφου, ανεξάρτητα της παραταξιακής ή ιδεολογικής τοποθέτησης εκείνου, όπως μας το υπαγορεύει η συνδικαλιστική μας δράση και προπάντων η συνείδησή μας.

Δεσμευόμαστε ότι μέσα από πνεύμα ενότητας, ξεκάθαρες θέσεις, διάλογο και ήπιους τόνους θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε χωρίς αγκυλώσεις και κομματικές δεσμεύσεις για την ανύψωση της θέσης του εκπαιδευτικού και της δημόσιας εκπαίδευσης μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Ευχόμαστε, τέλος, σ’ όλους τους συναδέλφους καλές γιορτές να περάσουν και να υποδεχθούν με ελπίδα και χαρά το νέο έτος, το 2020.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ Καθηγητών & των Συνεργαζομένων Νομού Χίου για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου