popup_image

Γιώργος Χατζηπαύλου: Τάιμινγκ

Δημοσιεύτηκε στις 04/03/2019    

Το δεύτερο ραντεβού της Χίου με το γνωστό stand up comedian έκλεισε....

Το δεύτερο ραντεβού standup comedy με το Γιώργο Χατζηπαύλου έκλεισε εδώ και καιρό για το κοινό της Χίου στις 23 Φεβρουαρίου στο χώρο του κινηματογράφου Premier. Εκεί ο γνωστός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το νέο του κείμενο «Τάιμινγκ» και το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, αφού η περσινή του παράσταση κέρδισε όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και τις καρδιές μικρότερων και μεγαλύτερων φίλων του standup comedy που είδαν στη Χίο για πρώτη φορά το Γιώργο Χατζηπαύλου.

Λίγο πριν την άφιξη του καλλιτέχνη στο νησί, ο Χιακός Λαός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του και να να τον γνωρίσει καλύτερα ως άνθρωπο και δημιουργό.

Με μεγάλη ευγένεια, σεμνότητα και θετική διάθεση ο Γιώργος Χατζηπαύλου απάντησε σε όλα τα ερωτήματα ξεκινώντας από το νέο του κείμενο «Τάιμινγκ» το οποίο διαδέχτηκε τη μεγάλη επί σειρά ετών επιτυχία του «Σχεδόν σαράντα».

Το κοινό τάϊμινγκ και το «Τάϊμινγκ»

Διαχωρίζοντας την κλασική έννοια του συγκυριακού τάϊμινγκ από το κείμενο της παράστασης ο Γιώργος Χατζηπαύλου το αποδίδει περισσότερο στη βάση της επιλογής και της προσωπικής στάσης απέναντι στα γεγονότα και τις καταστάσεις. Πυρήνας και αυτής της παράστασης ασφαλώς οι σχέσεις που διαπερνούν συνεκτικά τον κειμενικό ιστό
και λειτουργούν καθοριστικά τόσο για τη ροή όσο ασφαλώς και για την ίδια τη ζωή, αφού αποτελεί νομοτέλεια σχέσεων, επικοινωνίας και γεγονότων.

Η έμπνευση

Όπως ανέφερε ο γνωστός κωμικός δεν πιστεύει στην έμπνευση. Επιλέγει τα θέματα, για τα οποία θέλει να μιλήσει, ή τις καταστάσεις που κρίνει ότι έχουν ενδιαφέρον και δουλεύει βασιζόμενος πάνω τους. Έτσι κι αλλιώς, όπως αναφέρει η έννοια του stand up εδράζεται στο στοιχείο της έκπληξης.

Με γνώμονα το γέλιο

Μοναδικός στόχος του είναι όπως ανέφερε η ευχάριστη έκπληξη των θεατών που θα τους οδηγήσει στο γέλιο. «Θέλω να κάνω το θεατή να γελάσει με κάτι που δεν περίμενε ή με κάτι που έχει βιώσει και ο ίδιος κι απλά εγώ του υπογραμμίζω το αστείο που δεν είχε δει» δηλώνει. Ως εκ τούτου το μέτρο της επιτυχίας για εκείνον είναι το να γίνει αποδεκτό το αστείο και το κοινό να ευχαριστηθεί.

Οι δοκιμές

Με πολύ προσεκτικό τρόπο και δουλειά γράφεται το κείμενο το οποίο μάλιστα δοκιμάζεται, ως είθισται, στο χώρο του stand up, σε παραστάσεις δοκιμών, που όλα τα αστεία παρουσιάζονται στο κοινό και αποτιμάται το εάν πέτυχαν ή όχι.

Οι νέες τεχνολογίες, το YouTube και οι νέοι

Με δεδομένο ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από τους γρήγορους ρυθμούς και τις νέες τεχνολογίες οι δυνατότητες προώθησης της δουλειάς των νέων καλλιτεχνών συμπρορεύονται με το διαδίκτυο. Το γεγονός αυτό είναι θετικό για το Γιώργο Χατζηπαύλου και λειτουργεί σαν εργαλείο. Αφετέρου, όμως, εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τον τρόπο της εκφοράς του λόγου και της συμπεριφοράς μέσω των social και γενικά των νέων τρόπων επικοινωνίας. Σε αρκετές περιπτώσεις τα όρια καταργούνται και εκτραχύνεται η ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και της τοποθέτησης.

Το άγχος των παραστάσεων

Μολονότι έχει καταγράψει αμέτρητες ώρες μπροστά στο κοινό εν τούτοις κάθε φορά έχει μέσα του το δημιουργικό άγχος να είναι πετυχημένη η παράσταση. Αντισταθμιστικός παράγοντας φυσικά είναι το πλήθος των δοκιμών του κειμένου που ελαχιστοποιούν την αποτυχία. Συγκυριακά βέβαια υπάρχουν καλύτερες και λιγότερο καλές μέρες με πολύ ή λιγότερο ζεστό κοινό.

Το κοινό της Χίου

Πέρσι για πρώτη φορά ο Γιώργος Χατζηπαύλου βρέθηκε στη Χίο και έμεινε όπως ανέφερε ενθουσιασμένος από την ένθερμη ανταπόκριση του κοινού και έτσι υπήρχε η στόχευση ούτως ώστε φέτος η Χίος ενταχθεί στον κύκλο της περιοδείας.


Τα προσωπικά όνειρα

Δηλώνοντας τη μεγάλη του αγάπη για αυτό που κάνει ο Γιώργος Χατζηπαύλου δε σταματά να γράφει κείμενα και να τρέφει τη διάθεση της εξέλιξης στον τομέα του stand up comedy. Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο μυαλό του οραματίζεται τον εαυτό του και στο μέλλον, δηλώνοντας πως ο χώρος του stand up είναι αυτό που επιθυμεί να κάνει, πολύ απλά γιατί τον ευχαριστεί και τον γεμίζει ως άνθρωπο και καλλιτέχνη.TAGS