popup_image

Γνωριμία με τη Λουλούδη Φακίρη (video)

Δημοσιεύτηκε στις 02/04/2019    

Χαμογελαστή, γλυκιά και με ένα ζεστό χαμόγελο η Χιώτισσα τραγουδίστρια Λουλούδη Φακίρη μιλά στο Χιακό Λαό για την πορεία της στο χώρο του τραγουδιού από τα μικράτα της μέχρι σήμερα.
Γεννημένη στη Χίο και με σαφείς επιρροές από το νησιώτικο και λαϊκό τραγούδι η Λουλούδη εμπλέκεται από νωρίς με τη μουσική, όταν ο αδελφός της, γνωστός και μη εξαιρετέος, μουσικός και συνθέτης τη μύησε στο χώρο, αφού εκείνη ήταν η ερμηνεύτρια των ντέμο που ηχογραφούσε ο Γιάννης για να τα στείλει στις δισκογραφικές εταιρείες της Αθήνας. Η ίδια με προθυμία εκτελούσε τη μουσική της αποστολή και μέρα με τη μέρα αγαπούσε ολοένα και περισσότερο το τραγούδι, χωρίς ωστόσο να φαντάζεται την εξέλιξη, καθώς και το ότι το τραγούδι θα ήταν για εκείνη επαγγελματικός σταθμός.

Παρόλα αυτά σε κάθε οικογενειακό γλέντι αλλά και με την πρώτη ευκαιρία τραγουδούσε όλα τα αγαπημένα τραγούδια της εποχής αποδεικνύοντας το ταλέντο της και εισπράττοντας το χειροκρότημα. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι χορωδίες και ακόμα θυμάται με συγκίνηση το ντεμπούτο της όταν ερμήνευσε το πρώτο της σόλο διάρκειας επτά λεπτών. Ήταν τότε που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η καρδιά της χτυπούσε τόσο δυνατά που νόμιζε πως θα ακουστεί από το μικρόφωνο.

Η πορεία ήταν σταθερή και επενδυμένη με σεμνά και μετρημένα βήματα στο τοπικό μας τραγούδι. Η ίδια επίσης ένας προσγειωμένος και ήρεμος χαρακτήρας υποστήριζε και υποστηρίζει την αγάπη της για το τραγούδι με τρόπο ουσιαστικό, γνήσιο και ανόθευτο. «Πηγαίνω με χαρά όπου με καλούν να τραγουδήσω και περνάμε όμορφα» δηλώνει, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε χορωδίες και συνεργάζεται με τοπικούς μας συλλόγους. Σημαντική είναι και η συμμετοχή της στο «Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα» που επιμελείται ο Σαράντος Κωστίδης.
Όπως αναφέρει αγαπά τις συνεργασίες με όλες τις ορχήστρες και τους μουσικούς και της αρέσει να βλέπει τον κόσμο να διασκεδάζει με τα τραγούδια της γι’αυτό φροντίζει να ανανεώνει το πρόγραμμά της προσθαφαιρώντας κομμάτια, όταν το κρίνει απαραίτητο και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Με βάσεις από το λαϊκό, παραδοσιακό και νησιώτικο τραγούδι έχει ήδη χαράξει και τη δισκογραφική της πορεία και η τελευταία της χρονικά δισκογραφική δουλειά είναι τα «όνειρα θαλασσινά» σε στίχους και μουσική Γιάννη Φακίρη, ενώ ένα τραγούδι έχει την υπογραφή του Νίκου Νικολαΐδη. Το cd μπορούν να το βρουν όσοι επιθυμούν στο τοπικό δισκοπωλείο «μουσική γωνιά».


Κάνοντας ένα φλας μπακ στο παρελθόν και το επίπεδο της διασκέδασης στη Χίο, υπογραμμίζει την αλλαγή πλεύσης στη νύχτα. Οι σημερινοί νέοι προτιμούν παρεΐστικα γλέντια με περισσότερη ζεστασιά σε σχέση με παλαιότερες εποχές όπου η νυχτερινή ζωή χαρακτηριζόταν από τα μπουζούκια και τα μεγαλύτερα μουσικά σχήματα.


Παρόλα αυτά πάντα κάτι προκύπτει και μια νέα συνεργασία ή ένας νέος χώρος εμφανίσεων έρχεται στο προσκήνιο. Το γεγονός αυτό την καθιστά σίγουρη για τα βήματα της, ενώ ως προς τους κινδύνους που μπορεί να ανακύπτουν από την επαφή με τη νύχτα, η Λουλούδη Φακίρη υπογραμμίζει πως τα όρια τα βάζει ο εκάστοτε καλλιτέχνης.


Τέλος, ως προς τα όνειρά της για το μέλλον αναφέρει πως επιθυμεί να είναι καλά και να συνεχίσει να τραγουδάει, κάνοντας αυτό που τόσο πολύ αγαπάει!!!

TAGS