Η Εφορία Αρχαιοτήτων στο διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε στις 16/05/2018    

Ενόψει της Παρασκευής που αποτελεί Διεθνή Ημέρα Μουσείων η είσοδος στα μουσεία της Χίου, καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη.

Παράλληλα την ίδια ημέρα στις 11 το πρωί όπως ενημερώνει η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου,  θα γίνει παρουσίαση της διαδικτυακής δράσης της στα γραφεία της στο Οθωμανικό σχολείο στο Κάστρο.

Αναλυτικά ενημερώνει η υπηρεσία με το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Την ημέρα του εορτασμού η είσοδος στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου θα είναι ελεύθερη.

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2018, εστιάζει στο ειδικό θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Τα Μουσεία, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μεταμορφώνονται σε κόμβο συνάντησης, συζήτησης και εμπειρίας στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχοντας στον εορτασμό διοργανώνει στο Οθωμανικό σχολείου του Κάστρου Χίου (Γραφεία Εφορείας), εκδήλωση με τίτλο «www.efachi.gr: Η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου στο διαδίκτυο», η οποία απευθύνεται σε στοχευμένο κοινό που απασχολείται στον τομέα της ενημέρωσης και της προβολής στη Χίο.

 

TAGS