Η παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε στις 14/01/2020    

Οι πόλεμοι γεννούν προσφυγιά! - Απεγκλωβισμός των προσφύγων η μόνη λύση!

Με μια καθαρή αντιπολεμική προσέγγιση, για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας, που γεννούν προσφυγιά, τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Χιακής Σύμπολιτείας Δημ. Αντωνόγλου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου σήμερα Δευτέρα 13/1.


Με σαφή προσέγγιση, κατήγγειλε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα τερατώδη σχέδια της δημιουργίας φυλακής για πρόσφυγες στο Αίπος. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η Χιακή Συμπολιτεία είχε αντιταχθεί στη δημιουργία της ΒΙΑΛ, προβλέποντας τις επιπτώσεις των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τις τοπικές κοινωνίες και τους πρόσφυγες.


Μιλώντας για την πολιτική των κυβερνήσεων έναντι της ΕΕ, ο δημοτικός σύμβουλος της Χιακής Συμπολιετίας αναφέρθηκε σε «οσφυοκάμπτες στις εντολές της ΕΕ» .

Αναφερόμενος στο ΠΡΟΚΕΚΑ μίλησε για ένα «μαύρο κουτί» που εξαφανίζει δικαιώματα και δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα, μια ανθρωπιστική κρίση που θα στιγματίσει για πάντα τα νησιά μας.


Μόνη λύση: απεγκλωβισμός των προσφύγων. Για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας, γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός!

TAGS