Καλοτάξιδη η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Δημοσιεύτηκε στις 16/04/2018    

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Νοητικά Υστερούντων Ατόμων στο Νεοχώρι, έπειτα από την ένταξή του σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 432.000 ευρώ.

Παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου, του Αντιπεριφερειάρχη, Στ. Κάρμαντζη, του Δημάρχου, Μ. Βουρνού αλλά και περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Σε αυτό το πλαίσιο η πρόεδρος του Δ.Σ. Άννα Κώσταλου μέσα από μια αναδρομή στην ίδρυση και τη λειτουργία της Στέγης από το 2004 τόνισε το προσφερόμενο έργο που εκπηγάζει από την ανάγκη των οικογενειών νοητικά υστερούντων ατόμων για στήριξη των παιδιών τους. Ήδη έχει συντελεστεί μία αξιόλογη πορεία, όπως τόνισε η κ. Κώσταλου, χωρίς ωστόσο να εξαντλούνται τα περιθώρια και νέων στόχων. Μάλιστα αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια που αφορούν την εκπόνηση μελετών για ένταξη σε νέο προγραμμα για τους υπερήλικες με νοητική στέρηση και την αξιοποίηση και του επάνω ορόφου της δομής.

«Σημαντικό έργο για την κοινωνία και τα νησιά»

Με τη σειρά της η Περιφερειάρχης, Χρ. Καλογήρου δήλωσε πως η Περιφέρεια είναι κοντά στην προσπάθεια που καταβάλλεται και θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο της Στέγης. Στο λόγο της επεσήμανε «είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε για να συνεχίσει η προσπάθεια και να καλύπτονται οι ανάγκες των ατόμων που έχουν ανάγκη».
Σήμερα η υπάρχουσα δομή έχει δυναμική φιλοξενίας έως 15 ατόμων, ενώ και στις μελλοντικές στοχεύσεις για επέκταση της δυναμικής της Στέγης η Περιφέρεια θα είναι παρούσα».

«Αξιέπαινο παράδειγμα ενεργοποίησης της κοινωνίας των πολιτών»

Ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στους γονείς για την πρωτοβουλία δράσης τους που όλα αυτά τα χρόνια έχει ως αποτέλεσμα ένα τεράστιο έργο και συνάμα όπως ανέφερε αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενεργοποιήσης της κοινωνίας των πολιτών. Το συγκεκριμένο δίκτυο σημείωσε πως «λειτουργεί ως πρότυπο κοινωνικής πολιτικής που βρήκε ανταπόκριση στην περιφέρεια».
Συνέχισε λέγοντας πως πλεόν «πατάμε σε ένα πιο στέρεο έδαφος ως κοινωνία για ένα ζήτημα που μας ενδιαφέρει και μας αφορά όλους».

TAGS