Λιμνάζουν τα προβλήματα

Δημοσιεύτηκε στις 12/03/2018    

ΒΑΛΤΟΙ  ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ  ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΠΕΡΙΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ

Κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα σοβαρά προβλήματα  αντιμετωπίζουν οι περίοικοι της τάφρου  του κάστρου στην Φτωχιά προκυμαία, πίσω από το πρώην κτίριο της Αστυνομίας.

Λιμνάζοντα νερά

Τα νερά της βροχής λιμνάζουν στην τάφρο και η υγεία τους απειλείται από τα κουνούπια, τα οποία   επωάζονται αυτή την περίοδο.

Πέρσι ζήτησαν με υπόμνημα από το δήμο  να αποξηρανθούν τα νερά και να ψεκαστούν οι χώροι για την καταπολέμηση των ζωυφίων.                      Η Δημοτική αρχή υποσχέθηκε ότι θα εντάξει το πρόβλημα στο πρόγραμμα καθαρισμού των περιοχών και  καταπολέμησης των εντόμων, αλλά όπως υποστηρίζουν δεν έγινε τίποτα.                              Τα νερά αποξηράνθηκαν στα τέλη του Μαϊου με τις φυσικές διεργασίες και το καλοκαίρι υπέφεραν από τα κουνούπια.

Τα ίδια πάλι

Φέτος οι ενδιαφερόμενοι  ενημέρωσαν την αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία, έγινε αυτοψία και τους υποσχέθηκαν τα ίδια. Φοβούνται ότι θα επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο και ζητούν άμεση επέμβαση, τώρα που είναι η κατάλληλη εποχή.

Έλλειψη φωτισμού

Σημαντικό είναι και το πρόβλημα της έλλειψης δημοτικού φωτισμού το βράδυ. Εννέα φωτιστικά σώματα δεν λειτουργούν, έχουν ενημερώσει τις συναρμόδιες υπηρεσίες ΔΕΗ και Δημοτική Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού, αλλά η μία τους παραπέμπει στην άλλη και… «δεν βλέπουν φώς».

Η ΔΕΗ δηλώνει αναρμόδια επειδή όπως ισχυρίζεται οι γραμμές της τροφοδοτούν κανονικά τα σώματα. Αντίθετα η Δημοτική Υπηρεσία υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δημιουργείται από τις γραμμές της ΔΕΗ, αφού οι λάμπες ανάβουν όταν γυρίσουν τους επιτόπιους διακόπτες.

Οι συνέπειες επιβαρύνουν τους περίοικους, οι υπηρεσίες  πρέπει να συνεργαστούν, να επέμβει άμεσα η υπεύθυνη και  να λυθεί το καίριο πρόβλημα.

TAGS