Με αγάπη γίνονται όμορφα πράγματα- Καταστρώθηκε το πλάνο συνεργασίας Δήμου Χίου και Φάρου Βαρβασίου

Δημοσιεύτηκε στις 13/11/2019    

 

Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χίου, ο Φάρος Βαρβασίου δηλώνει το Μικρασιατικό παρόν του!
Με την κατανυκτική αύρα της Αγιοβάδιστης Γης της Καππαδοκίας και με τελετουργικά θρησκευτικά χορευτικά δρώμενα των Άγιων Ημερών, ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη ο Φάρος θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χίου, μετά από την πρόσκληση που έγινε σε φορείς και σωματεία για να παρουσιάσουν τη δράση τους. Η πρόσκληση αυτή είναι μια καταπληκτική ευκαιρία, ώστε το ευρύτερο χιακό κοινό, αλλά και οι επισκέπτες των ημερών να γίνουν κοινωνοί ενός κομματιού από τον λαογραφικό πλούτο της Αγιοτόκου Καππαδοκίας, με τον τρόπο του… Φάρου Βαρβασίου.

«Εἰς πᾶσαν τὴν γῆν ἐξῆλθεν ὁ φθόγγος» του τιμώμενου Αγίου και το δρώμενο θα ξεκινήσει από την πλατεία Νικολάου Πλαστήρα με προορισμό… τον ιερό παλαιοχριστιανικό ναό του…
Πρόσφατα η διοίκηση του Φάρου υποδέχθηκε τις κυρίες Μαριέττα Παππά και Ειρήνη  Κατημερτζή εκ μέρους του Δήμου Χίου. Η επαφή ήταν απόλυτα αποδοτική, αφού συντονίστηκαν απόλυτα για τις δράσεις  πολιτισμού που χρόνια ονειρευόταν τα μέλη του Μικρασιάτικου συλλόγου. Σε υπέροχο, φιλικό και εγκάρδιο κλίμα τα έκαναν  όλα, ξενάγηση στους χώρους, ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου αλλά και προγραμματισμό της συνεργασίας Με αγάπη και συνεργασία γίνονται όμορφα πράγματα, όπως λέει η πρόεδρος  του Φάρου κα Γεωργία Χούλη.

Δ. Μυωτέρης