Με πυξίδα τη δια βίου μάθηση βάζει πλώρη ο 4ος κύκλος μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία» (video)

Δημοσιεύτηκε στις 21/01/2019    

Ξεκινά ο 4ος κύκλος μαθημάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «Ιωνία», συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στο πλαίσιο της δια βίου παιδείας. Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου «Ιωνία», Χρίστος Μπελλές μιλώντας στο Χιακό Λαό ενημέρωσε για το πρόγραμμα που ξεκινάει στις αρχές Φεβρουαρίου και τις θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει.
Συγκεκριμένα, οκτώ ενότητες με θεματικό πυρήνα την ιστορία, την ψυχική υγεία, τα παιδαγωγικά και την τέχνη απαρτίζουν το πρόγραμμα σπουδών που απευθύνεται σε όλους, όσοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης χορηγείται πιστοποίηση, η οποία είναι σημαντική και για το βιογραφικό των σπουδαστών.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η υποστήριξη της δράσης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου από 260 διαπρεπείς καθηγητές, οι οποίοι, όπως τόνισε ο κος Μπελλές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί, στηρίζοντας το θεσμό και το στόχο του που είναι η παροχή παιδείας και πολιτισμού. Τα μαθήματα θα διεξάγονται Σαββατοκύριακα -ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι σπουδαστές- στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ενώ τα δίδακτρα αντιστοιχούν σε ένα πολύ συμβολικό ποσό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της μετακίνησης και διαμονής των καθηγητών.
Τέλος, οι εγγραφές συνεχίζονται με το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο, όπως ανέφερε ο κος Μπελλές. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «Ιωνία».

TAGS