Μ.Εκμετσίογλου: Η Χίος είναι ένα κόσμημα που πρέπει να προσέχετε- απόλυτη επιτυχία για το Φεστιβάλ γεύσεων της Λαγκάδας (video)

Δημοσιεύτηκε στις 22/07/2018    

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων που διοργάνωσε ο Προοδευτικός Ομιλός Λαγκάδας με επίσημη προσκεκλημένη τη Μαρία Εκμετζίογλου. Ιδιαίτερα δυναμική υπήρξε η συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, αλλά και του κόσμου που απόλαυσε πλήθος τοπικών γεύσεων σε ένα πλούσιο γαστριμαργικό διήμερο.

Στον απόηχο του Φεστιβάλ και λίγο πριν την αναχώρησή της για την Αθήνα η Μαρία Εκμετσίογλου μίλησε στο Χιακό Λαό, εκφράζοντας τη χαρά της που για πολλοστή φορά βρέθηκε στη Χίο, έπειτα από την πρόσκληση που της έγινε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ. Αναχωρεί όπως δήλωσε γεμάτη όμορφες εικόνες και γεύσεις, ενώ η βαλίτσα της είναι γεμάτη από τοπικά καλούδια. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ξεχώρισε τα παραδοσιακά μας μαμούλια, ενώ δεν έλειψαν και οι περιηγήσεις στη Νότια Χίο, με το χωριό Βέσσα να κερδίζει τον θαυμασμό της γνωστής σεφ. Τα σχέδια είναι πολλά με τα εστιατόρια σε Ελλάδα και Κωνσταντινούπολη να κάνουν θραύση, ενώ ένα ακόμα βιβλίο με θέμα τα μπαχαρικά του έρωτα βρίσκεται στα σκαριά.
Με χαμόγελο τέλος, η Μαρία Εκμετσίογλου δηλώνει την αγάπη της για τη Χίο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι ένα νησί κόσμημα που οφείλουμε να προσέχουμε πολύ.

TAGS

//-->