Μέτρα τάξης από το λιμεναρχείο για το τριήμερο

Δημοσιεύτηκε στις 10/08/2018    

Για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 10-08-2018 έως και την Κυριακή 12-08-2018, η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας από Τελωνείο Χίου προς Αεροδρόμιο, από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου έως και την αρχή της Κόκκαλη, θα παραμένει κλειστό, με σκοπό την ασφαλή χρήση από τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό πολιτών και τουριστών που κάνουν χρήση της παραλιακής οδού λόγω της θερινής περιόδου και συγκεκριμένα:

Α)Την Παρασκευή 10/08/2018 μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ « ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» Ν.Πειραιά 12396 και την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από τα εκφορτωθέντα οχήματα περί την 21:30 μέχρι την 01:00.

Β)Το Σάββατο 11/08/2018: α) μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» Ν.Πειραιά 10883 και την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από τα εκφορτωθέντα οχήματα περί την 21:30 και μέχρι τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Ν.Πειραιά 12320 περί την 23:30 και β) μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Ν.Πειραιά 12320 περί την 00:05 μέχρι την 02:00.

Γ)Την Κυριακή 12/08/2018 μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ « ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» Ν.Πειραιά 12396 και την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από τα εκφορτωθέντα οχήματα περί την 21:30 μέχρι την 01:00.

2. Αναλυτικότερα κατά τις ώρες της μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στη Λ. Αιγαίου και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Θα υπάρχει ειδική σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας με πινακίδες Ρ-7 και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυνση, οι οποίες θα τοποθετούνται σε ευκρινή σημεία και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.

3. Επιπρόσθετα, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων Πυροσβεστικής, Αστυνομίας κλπ κατά τις ώρες μονοδρόμησης της παραλίας.

4. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου αναλαμβάνει την υποχρέωση λήψης των απαραίτητων μέτρων τάξης σε περιοχή ευθύνης του για υλοποίηση των ανωτέρω, ενώ σε περιπτώσεις που κριθεί από την Υπηρεσία μας για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας πολιτών και οχημάτων, τα ανωτέρω μέτρα τάξης θα τροποποιούνται ή και θα ακυρώνονται.

5. Επίσης από την Παρασκευή 10-08-2018 έως και την Πέμπτη 16-08-2018, απαγορεύεται η στάση από οδό Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι) δύο (02) ώρες πριν την άφιξη των πλοίων, όλων των οχημάτων που δεν έχουν σκοπό να επιβιβάσουν και αποβιβάσουν επιβάτες ή αποσκευές που ταξιδεύουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιηθεί για την αποβίβαση επιβατών των πλοίων. Παρακαλούμε όπως περιορίζεται στο ελάχιστο η παραμονή και η στάση των οχημάτων εκείνων που δεν ταξιδεύουν αλλά μεταφέρουν επιβάτες και αποσκευές .

6. Οι οδηγοί παρακαλούνται όπως αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς το λιμένα προκειμένου υποβοηθηθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα και η γρηγορότερη εξυπηρέτηση αυτών που ταξιδεύουν ή έχουν σκοπό να παραδώσουν επιβάτες και αποσκευές.

7. Οι ιδιοκτήτες Εταιρειών ενοικίασης οχημάτων, ΤΑΞΙ, τουριστικών πρακτορείων, ΚΤΕΛ, παρακαλούνται για τη διάθεση προσφοράς προς την εξυπηρέτηση του συμπολίτη και την κοινωνική ευθύνη που τους αντιστοιχεί σε περίπτωση που επιδείξουν αρνητική συμπεριφορά ως προς την ταχύτερη εξυπηρέτηση του επιβάτη και των οχημάτων , τις μέρες αυτές που η κίνηση είναι στο αποκορύφωμά της.

8. Η Αστυνομία/Τμήμα Τροχαίας παρακαλείται όπως συνδράμει με τη μονοδρόμηση της οδού Λάδης τις ώρες κατάπλου και απόπλου των πλοίων και την αποσυμφόρηση στο κέντρο (Πλατεία/Κήπος) της πόλης.

Τέλος, παρακαλούνται οι επιβάτες, οδηγοί αυτοκινήτων, διερχόμενοι πολίτες στο χώρο του λιμένα, όπως εμπιστευτούν και τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων.

Η Κεντρικής Λιμενάρχης Χίου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. (Τ) ΑΡΓΥΡΗ Ειρήνη

TAGS

//-->