«Να βρει τη χαμένη αίγλη του το ποδόσφαιρο μας»

Δημοσιεύτηκε στις 03/02/2019    

Ευχή όλων των παραγόντων στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Χίου

Ωραία ατμόσφαιρα, κλίμα συνεργασίας, συναίνεσης, δημιουργίας και επιβράβευσης του έργου που προσφέρουν όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου μας, επικράτησαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  30 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ελληνικό κάστρο.

 

Κώστας Νικολαϊδης

Αίγλη

 

Ο  Πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου κ. Κώστας Νικολαΐδης στην ομιλία του  επισήμανε ιδιαίτερα ότι η διοίκηση προσπαθεί να δώσει στο Χιώτικο ποδόσφαιρο την αίγλη που του αξίζει.

«Διοργανώσαμε πρωταθλήματα υποδομών με κύριο στόχο την απόκτηση περισσότερων αγωνιστικών εμπειριών για τα παιδιά. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν η ανάληψη και διοργάνωση του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων Νέων και Παίδων για το 2018 που έδωσαν το παρόν στη Χίο 250 παιδιά από τις Ενώσεις Χίου, Σάμου, Λέσβου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων. Η φιλοξενία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι ομάδες μας  προκρίθηκαν στις 16 καλύτερες της Ελλάδος, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Χιώτικου ποδοσφαίρου».

Για την άρτια διοργάνωση και τις επιτυχίες ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής υποδομών και τους Ενωσιακούς προπονητές κ.κ  Δημήτρη Ντούλη και Μιχάλη Χατζηδάκη.

Ακόμη τόνισε ότι το 2018 διοργανώθηκαν με επιτυχία όλα τα πρωταθλήματα ανδρών με κύριους άξονες την άνοδο του ανταγωνισμού και τη βελτίωση του επιπέδου του ποδοσφαίρου μας.

Υπογράμμισε ότι στην άνοδο του ποδοσφαίρου μας συμβάλλει και η άνοδος του επιπέδου των προπονητών, γι’ αυτό η Ένωση με τη συνεργασία της ΕΠΟ διοργάνωσαν  τη σχολή  UEFA C επανεξέτασης και αναθεώρησης   των διπλωμάτων τους. Σημαντική χαρακτήρισε και τη διοργάνωση σχολής Διαιτησίας από την Επιτροπή Διαιτησίας από την οποία αναδείχθηκαν νέοι διαιτητές. Επίσης τόνισε ότι η Χιώτικη διαιτησία έχει πετύχει να εκπροσωπείται με επτά παρουσίες σε Εθνικές κατηγορίες.

Απένειμε τα εύσημα στην Πειθαρχική Επιτροπή για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, όμως  όπως επισήμανε «σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι ακούραστοι παράγοντες των ομάδων οι οποίοι με προσωπικό και οικονομικό κόστος διατηρούν τις ομάδες τους σε υψηλό επίπεδο».

Για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της λειτουργίας της Ένωσης, από επίσημο βήμα, πρόεδρος  επισήμανε την δουλειά που κάνει η Γραμματεία της Ένωσης και ευχαρίστησε τις κυρίες Κατερίνα Μονιού και Μανιώ Χρηστάκη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Χίου το Νομικό του Πρόσωπο και την Περιφέρεια  για την συνεργασία τους οι οποίοι φροντίζουν για την καλυτέρευση των αγωνιστικών υπαρχόντων χώρων και τη δημιουργία νέων.

Υπενθύμισε δε ότι τα γήπεδα Καλλιμασιάς και Καρδαμύλων θα στρωθούν με χλοοτάπητα άμεσα και σύμφωνα με διαβεβαίωση της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου τα επόμενα χρόνια θα  αναπλαστεί το γήπεδο του Εφήβου και θα χαιρόμαστε άλλο ένα άρτιο στάδιο.

 

Π. Καμπούρης

Έργα

 

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κ. Παντελής Καμπούρης πρόσθεσε ότι θα αντικατασταθεί και το ταρτάν του Δημοτικού σταδίου Χίου με στόχο έως τον φετινό Σεπτέμβριο να προπονούνται εκεί οι ομάδες.

«Ταυτόχρονα», επισήμανε, «καταρτίζονται οι μελέτες για να  ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  η ανάπλαση του γηπέδου του Ηρακλή, τα έργα στο γήπεδο του Αγ. Γεωργίου και η ολοκλήρωση των κερκίδων  του γηπέδου της Συκιάδας».

 

Μ. Βουρνούς

Υπηρεσίες

 

Ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς ευχήθηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου να συντονίζει καλά ότι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και τις ομάδες μας, για να μπορούν όλοι να υπηρετούν το άθλημα μέσα από τους κανόνες που το διέπουν διαχρονικά.

 

Στ. Κάρμαντζης

Αναμνήσεις

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, δήλωσε πάντα στη διάθεση της Ένωσης, των συλλόγων και των παραγόντων, αλλά εστίασε ιδιαίτερα σε αυτό που θυμάται με πολύ συγκίνηση. Στα χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο, στους παλιούς του συμπαίκτες, στους παράγοντες, αλλά και στις καλές ανθρώπινες σχέσεις και δυνατές φιλίες  που δημιούργησε  μέσα από την κάθε είδους επαφή με το λαϊκότερο άθλημα.

 

 

ΕΠΟ

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο  Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας  Αστέριος κ. Αντωνίου.

Tην εκδήλωση  παρουσίασε η συνεργάτης μας κα. Μαριέττα Παππά

 

TIMHTIKEΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες οι κ.κ. Αντώνης Μπαλακίτσης, Νίκος Φρατζέσκος και Νίκος Ζαφείρης

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΛΑΚΙΤΣΗΣ

Ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα σε ηλικία 14 ετών στην Δόξα Νοσοκομείου την περίοδο 1971 -73. Σε ηλικία 16 ετών επιλέχθηκε για τη μεγάλη ομάδα του ΑΠΟ ΧΙΟΥ όπου αγωνίστηκε έως και το 1982.  Μεταξύ άλλων  κατάκτησε το κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων Ελλάδας το 1979. Την περίοδο 1983 -85 αγωνίστηκε στο Βαρβασιακό, τη σεζόν 1985-87 στην ΠΕΚΕΒ και στη συνέχεια για πέντε χρόνια στη Δάφνη, όπου και κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 35 ετών και άρχισε καριέρα προπονητή. Συνεργάστηκε με τα σωματεία Δάφνη, Βαρβασιακός, Α.Ο Βροντάδου,  Κοφινάς, Μικρασιατική και  Ένωση Συκιάδας – Λαγκάδας. Την τελευταία δεκαετία εργάζεται στην Ποδοσφαιρική Ακαδημία Χίου.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ

Έπαιξε ποδόσφαιρο στον Ηρακλή Θυμιανών έως το 1973. Ήταν διαιτητής ποδοσφαίρου για 30 χρόνια, παράγοντας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Χίου, παράγοντας και Πρόεδρος στον Ηρακλή Θυμιανών, παράγοντας για 12 χρόνια και Πρόεδρος στην ΕΠΣ Χίου.

 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Έκανε τα πρώτα του διαιτητικά βήματα το 1985 και ήταν εν ενεργεία διαιτητής έως το 2007. Διηύθυνε αγώνες της Δ’ Εθνικής κατηγορίας από το 1986 έως και το 1989. Από το 2014 προσφέρει τις υπηρεσίες του στο χώρο ως παρατηρητής διαιτησίας και βοηθάει τον Εκπαιδευτή διαιτητών της ΕΠΣ ΧΙΟΥ Γιάννη Μαχαίρα στην ανάδειξη και την εξέλιξη νέων διαιτητών.

 

Βραβεύσεις

 

Όπως πάντα το σημαντικότερο μέρος της εκδήλωσης ήταν οι απονομές των καθιερωμένων κυπέλλων, όπου βραβεύτηκαν οι παρακάτω σύλλογοι και ποδοσφαιριστές.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ  ΚΥΠΕΛΛΩΝ

 

1.  Κανάρης  Νενήτων – πρωταθλητής  Α΄ κατηγορίας 2017 – 2018.

2.  Όμηρος Καλλιμασιάς – πρωταθλητης Β΄ κατηγορίας 2017 – 2018.

3.  Δάφνη Δαφνώνα - κυπελλούχος 2017 - 2018.

4.  Κανάρης Νενήτων – super cup 2017 – 2018.

5.  Π.Α.Χ.– πρωταθλήτρια  παιδικού πρωταθλήματος 2017 – 2018.

6.  Κλασσικό και μίνι/Ένωση - πρωταθλητής  Νέων 2017 – 2018.

7.  Αίαντας Χίου 2017 – πρωταθλητής  τζούνιορ κατηγορίας 2017 – 2018.

 

 

Τιμητικές απονομές πλακετών

 

1.Κανάρης Νενήτων για την  κατάκτηση του  « fair play » ( ευ αγωνιζεσθαι )

στην Α΄ κατηγορία περιόδου 2017 – 2018.

2.Λέων Αφροδισίων  για την  κατάκτηση του  « fair play » ( ευ αγωνιζεσθαι )

στην Β΄ κατηγορία 2017 – 2018.

 

Σκόρερ 2017 – 2018

Α΄ κατηγορία

Βασιλάκης Στέφανος –Κανάρης Νενήτων

23 γκολ.

 

Β΄ κατηγορία

Χατζηχριστοδούλου Ευάγγελος – Πύργος Πυργίου 21 γκολ.

 

Δ. Μυωτέρης

 

 

 

TAGS