Ν.Μηταράκης: Καταψηφίζουμε το Νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό, ζητάμε την αποσυμφόρηση των νησιών

Δημοσιεύτηκε στις 15/05/2018    

Παρέμβαση στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Μεταναστευτικού έκανε ο βουλευτής Χίου κ. Μηταράκης.

Δείτε το video εδώ: https://youtu.be/9fgkUQ4sfQM

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσαν 3 βουλευτές της ΝΔ(Λέσβου, κ. Χ. Αθανασίου, Δωδεκανήσου, κ. Μ. Κόνσολας και Χίου κ. Ν. Μηταράκης) γιαετήσια παράταση του νησιωτικού ΦΠΑ για τα 5 νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό.

«Με έκπληξη άκουσα τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» τη σύνδεση του νησιωτικού ΦΠΑ με το μεταναστευτικό. Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί από τη Νίσυρο διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση. Είναι και αυτός επικίνδυνος; Σήμερα όμως αρνείστε την τροπολογία.» τόνισε ο βουλευτής Χίου.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε «ανειλικρινές». «Δεν έχετε σκοπό ούτε να λύσετε αποφασιστικά το πρόβλημα με τις χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, ούτε να αποσυμφορήσετε τα νησιά», υπογράμμισε. «Φτιάξατε το άρθρο 7 μόνο για να ξεπεράσετε τον σκόπελο του ΣτΕ. Η διαδικασία ασύλου δε δούλευε, θα συνεχίσει να μη δουλεύει.Ζητάμε φύλαξη των συνόρων και ταχεία αποσυμφόρηση των νησιών».

Ο κ. Μηταράκης, σχετικά με το άρθρο 36 για την αποζημίωση των κατοίκων της Χίουαπό τις ζημιές εξαιτίας του μεταναστευτικού, είπε ότι άργησε 2 χρόνια και ζήτησε δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αποζημιώσεων και περιορισμό των εξαιρέσεων.

«Μέσα σε 3 χρόνια μετατρέψατε μερικά από τα πιο όμορφα νησιά μας σε φυλακές και αποθήκες ψυχών.Το σημερινό σας νομοσχέδιο δε λύνει τα προβλήματα και η Νέα Δημοκρατία το καταψηφίζει», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

TAGS

//-->