Νότης Μηταράκης: Το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου και των φυλακών Χίου, είναι πρώτη προτεραιότητα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 20/09/2019    

Με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου κα Ανθίπη Ζαννάρα, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Στη συνάντηση στην οποία ήταν παρών ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

-Η ανάγκη περαίωσης του έργου κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ένα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιδείξει πρωτοφανή αδράνεια, καθώς δεν έκανε απολύτως τίποτα επί πέντε χρόνια.

-Η ανάγκη άμεσων και αναγκαίων επισκευών στο υπάρχον κτήριο, για το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης , αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, έχει ήδη διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια. Υπενθυμίζεται ότι η εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την κτηριακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

-Η επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των δικαστηρίων με επιπλέον προσωπικό

-Το μείζον ζήτημα της εξεύρεσης χώρου για τη μεταστέγαση των φυλακών της Χίου.

Τόσο το θέμα του νέου δικαστικού μεγάρου, όσο και το ζήτημα των φυλακών της Χίου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού. Ο κ. Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει  τη δρομολόγηση και των δύο έργων.

TAGS