Οι Καραμέλες δυό-δυό! στο Πρώτο Θέμα

Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2018    

Ο Χιώτης Φαρμακοποιός Δημήτρης Κοκκινάκης δημιούργησε την προϊοντική γκάμα καραμέλων -με τον διακριτικό τίτλο «δυό-δυό»-, παρουσιάζοντας τη μαστίχα με ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων και χρωμάτων

Κάνοντας το πρώτο κλικ στην σελίδα Kokkinakis Sugar Art στο Facebook, ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνουν οι χρωματισμοί που κοσμούν το χρονολόγιο και τη φωτογραφία εξωφύλλου. 

Ακριβώς η ίδια αίσθηση έρχεται και στο δεύτερο κλικ στην ιστοσελίδα της εταιρίας συμπεριλαμβανομένων και της ιδιαίτερης μνείας στην κάθε εικόνα ως προς το βραβείο το οποίο έχει λάβει ο κάθε συνδυασμός καραμέλας.

Ο Δημήτρης Κοκκινάκης είναι ο ιθύνων νους και δημιουργός της μπράντας «δυό-δυό». Φαρμακοποιός στο επάγγελμα, με καταγωγή και επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί της Χίου, δημιούργησε την Kokkinakis Sugar Art και εισήγαγε στη αγορά και στους ουρανίσκους μια σειρά από καραμέλες σε ιδιαίτερες γεύσεις και χρώματα. 
dyo-dyo-2


Απαριθμώντας 19 κωδικούς τοποθετημένους σε γυάλινη και χάρτινη συσκευασία, οι καραμέλες «δυό-δυό» έχουν αποσπάσει -κάθε γεύση ξεχωριστά- βραβεία γεύσεων σε σημαντικούς διαγωνισμούς με ιδιαίτερη μνεία στην καραμέλα με μανταρίνι Χίου στην οποία απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Monde Selection. 

Η προϊοντική γκάμα αποτελείται από 15 γεύσεις -γιασεμί και ούζο, γιασεμί και φραγκόσυκο Λακωνίας, μανταρίνι Χίου, πορτοκάλι Χίου, γεύση μαστίχα, γεύση περγαμόντο, μαστίχα και κανέλα, γεύση ούζο, γεύση λεμόνι, γεύση τριαντάφυλλο, μαστίχα και μέντα, μαστίχα και λεμόνι, γεύση φράουλα, με αλόη και ροδάκινο και με φυσικό νέκταρ συκεών Λέσβου. 

Περίοπτη θέση στις γεύσεις έχουν λάβει οι συνδυασμοί που έχουν ως βάση τα αγαθά που παράγει η Χίος όπως τα εσπεριδοειδή του Κάμπου του νησιού και κυρίως η μαστίχα, η οποία αποτελεί και τον κυρίαρχο ρόλο στη ιστορία των γεύσεων. 
dyo-dyo-1


Συγκεκριμένα, προσωπικά ξεχωρίζω τις γεύσεις Γιασεμί & Βιολογικό Φραγκόσυκο Λακωνίας όπου σχετικά στην παρουσίασή του στην ιστοσελίδα της εταιρίας διαβάζω ότι: «Η καραμέλα dyo dyo είναι η πρώτη στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί βιολογικής παραγωγής φραγκόσυκο σε συνδυασμό με τη μοναδική γεύση γιασεμί. Βραβευμένη με αργυρό βραβείο στο διαγωνισμό "Olymp Awards" 2017 & με χρυσό αστέρι στο διαγωνισμό "Great Taste Awards" 2017, γνωστού και ως "Όσκαρ των γεύσεων"».

Επιπλέον, προσθέτω τη γεύση Μαστίχα για την οποία διαβάζω ότι είναι η πρώτη καραμέλα εμπνευσμένη από την ελληνική φύση και συγκεκριμένα από τις ηφαιστειογενείς μαύρες παραλίες της Σαντορίνης και της Χίου».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

TAGS

//-->