popup_image

Οικοφασισμός

Δημοσιεύτηκε στις 11/05/2019    

του Θανάση Γεωργούλη

Χίος: Απρίλιος 2019

 

Το παρακάτω κείμενο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου κειμένου με τίτλο: ΠΟΛΕΜΟΣ που δεν έχει γραφτεί για να αρέσει σε όλους. Εκεί αναφέρω ότι η τουριστική βιομηχανία είναι τόσο αντιοικολογική, αντικοινωνική και ενεργοβόρος που προκαλεί όλους τους πολέμους των ημερών μας για το πετρέλαιο. Τα υβρίδια της, δηλαδή το κυνήγι, η ορειβασία, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο σεξουαλικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο πολεμικός τουρισμός π.χ. των Εξαρχείων, κ.λ.π.,κερδοσκοπούν με την κατάληψη και την εμπορευματοποίηση της φύσης, μέχρι της τελικής εξάντλησης των φυσικών πόρων της γης. Κάθε λεπτό, κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο βρίσκονται στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες αεροπλάνα, μεταφέροντας εκατομμύρια τουρίστες, για να διασκεδάσουν, σε ενεργοβόρες εγκαταστάσεις, μολύνοντας ανεπανόρθωτα την ατμόσφαιρα, αποσταθεροποιώντας έτσι το κλίμα του πλανήτη, καταναλώνοντας τερατώδη ποσά ενέργειας, έτσι για πλάκα… Ο καρκίνος πέφτει κυριολεκτικά από τον ουρανό στα κεφάλια μας.

Η τουριστική βιομηχανία, εκτός του ότι εμπορευματοποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις, δηλαδή την αγάπη, την φιλία και την φιλοξενία, στην πραγματικότητα οργανώνει, εμπορευματοποιεί και με αυτόν τον τρόπο ελέγχει και εξαφανίζει τον ελεύθερο χρόνο των ανθρώπων. Οι άνθρωποι δεν έχουν πια χρόνο. Η εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου επιτυγχάνεται με την χειραγώγηση και την απώλεια της ελεύθερης βούλησης των ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν έτσι να δουν ότι οι πόλεμοι έχουν άμεση σχέση με την ακόρεστη δίψα για υδρογονάνθρακες, που προκαλούν οι ίδιοι στο σύστημα, ταξιδεύοντας, έτσι για πλάκα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα.

Έτσι το πετρέλαιο εξελίχθηκε στο πιο σκληρό, επικίνδυνο και μοιραίο ναρκωτικό που επινόησε η τουριστική βιομηχανία, η  Μαφία και το τραπεζικό σύστημα που τις υποστηρίζει. Το ίδιο σύστημα είναι εκείνο που αποφασίζει για τους εξωφρενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σπατάλης των φυσικών πόρων της Γης, για την υλικοτεχνική υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, μολύνοντας το περιβάλλον και αλλοιώνοντας ανεπανόρθωτα το κλίμα του πλανήτη, κτίζοντας  δίπλα στον πραγματικά ανθρώπινο κόσμο, έναν κόσμο ψευδαισθήσεων.

Αν δεν υπήρχε η τουριστική βιομηχανία, οι ανθρώπινες σχέσεις θα ήταν πολύ καλύτερες και πιο αληθινές σε τοπικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά η ανθρωπότητα θα ζούσε πολύ καλύτερα, πιο ξεκούραστα, καταναλώνοντας το ένα τρίτο της ενέργειας που καταναλώνει σήμερα. Οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να μειωθούν, διότι ο πλανήτης δεν μας αντέχει άλλο. Αυτό το γνωρίζουμε από την δεκαετία του ’70 και το περίφημο Συνέδριο της Ρώμης. Οι έμποροι όμως του ναρκωτικού στο οποίο αναφέρομε το διαφημίζουν παντού και με όλους τους τρόπους, ακόμα και μέσα στα σχολεία με την εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να έχει πεισθεί πλέον ο λαός ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Έτσι, οι τουρίστες, σαν απλά πρεζόνια χάνονται μέσα σε αυτήν την αυταπάτη, αδυνατώντας να βρουν την ευτυχία στα απλά πράγματα της ζωής, τρέφοντας έτσι το τέρας που τους σκοτώνει. Έχουν πεισθεί ότι η ευτυχία βρίσκεται πάντα κάπου αλλού. Όχι Εδώ και Τώρα. Όσο πιο μακριά, τόσο πιο καλά, στον δρόμο δηλαδή που οδηγεί στην ανυπαρξία. Αυτός είναι ο θάνατος από υπερβολική δόση ανοησίας.Είναι το ταξίδι σαν πολυδιαφημισμένο καταναλωτικό προϊόν.

Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Δεν γράφω πιστεύοντας ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Κανείς μόνος του δεν μπορεί. Μπορώ όμως να αποκαλύψω ότι ο καιρός της αθωότητας πέρασε. Ζούμε εις βάρος των μελλοντικών γενεών και το ξέρουμε. Ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται και έτσι τα «δυστυχισμένα» παιδιά του μέλλοντος θα μάθουν ότι ζήσαμε συνειδητά εις βάρος τους και θα το μάθουν από κάποιους σαν κι εμένα… Η φύση δεν μας αντέχει άλλο και σιγά – σιγά άρχισε να μας αποβάλλει, χρησιμοποιώντας εναντίον μας την ίδια μας την πονηριά και κυρίως την ικανότητα μας για πόλεμο, μόλυνση του περιβάλλοντος και κατασπατάληση των φυσικών πόρων της γης. Αυτό άλλωστε είναι η Νέμεση σύμφωνα με τους αρχαίους προγόνους μας και την Ελληνική μας Γλώσσα. Τα λόγια μου θα γίνουν πιο κατανοητά όταν οι φυσικές καταστροφές θα είναι τόσες πολλές και τόσο μεγάλες που ολόκληροι οι προϋπολογισμοί των κρατών δεν θα αρκούν για την επισκευή των ζημιών.Ήδη έχουμε αρχίσει να τα βρίσκουμε σκούρα και έτσι πολλές ζημιές δεν επισκευάζονται  εγκαίρως, ενώ πολλά έργα πρόληψης και προστασίας μετατίθενται για το μέλλον, γιατί απλά ο λογαριασμός δεν  βγαίνει. Η επιδείνωση θα είναι ραγδαία, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει η φύση να εξαφανίσει τον ανθρώπινο οικοφασισμό και την δυσαρμονία.

Δηλαδήεκεί που δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος…

TAGS