ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις 06/07/2018    

Το πολυσυζητημένο βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη έρχεται και στη Χίο!

Η παρουσίαση του βιβλίου που καταγράφει όλες τις ομάδες τουκόσμου που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό,διοργανώνεται από την ιστορική Μικρασιατική και θαπραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 20:00, στο DaLuzBeach & Night Bar στη Χίο.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση για την εκδήλωση η οποίασυγκεντρώνει τα βλέμματα της τοπικής κοινωνίας και τωνανθρώπων που ασχολούνται με αγάπη και μεράκι με τονερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η 2η έκδοση, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορείαπό τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος". Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στααχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.

Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθείη ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα πουκρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οιΜικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι...

Η ίδρυση της ΑΕΚ στην Αθήνα το 1924, από αθλητές πουμεσουρανούσαν στα ελληνικά αθλητικά σωματεία τηςΚωνσταντινούπολης, είναι απλά η αφύπνιση για το τι θαεπακολουθήσει.Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστεςπτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση τουΜικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού.

Το βιβλίο του Νίκου Αγγελίδη, αναδεικνύει κάθε μια από τιςπροσπάθειες αυτές... 361 συνολικά, μέσα από 320 πολύχρωμεςσελίδες με περισσότερες από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Η Μικρασιατική, η μοναδική ομάδα στη Χίο που δεν έχεισυγχωνευτεί και παραμένει ακριβώς όπως ιδρύθηκε το 1924, θαβρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ιστορικές αναφορέςγια την παρουσία της στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικόυλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουνγράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στο πλευρό της κιτρινόμαυρηςομάδας.

Θα προβληθούν σε γιγαντοοθόνη, ειδικά ξεχωριστά αφιερώματαγια τη Μικρασιατική και τις ΑΕΚ... όλου του κόσμου, μεαδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες και βίντεο.Ραντεβού το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 20:00, στο DaLuz Beach &Night Bar στη Χίο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

TAGS

//-->