popup_image

«Όποιους τόπους και να δω, μόνο εσένα αγαπώ»

Δημοσιεύτηκε στις 01/08/2019    

Συγκίνηση, χαρά, υπερηφάνεια ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Χίων και στο 64ο Συνέδριο Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο ξενοδοχείο Χανδρής

Ο πρόεδρος των  Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά Δημήτρης Κοντολιός, καλωσόρισε τους συνέδρους και επισήμανε ότι φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Χιακών σωματείων Αμερικής, η οποία ιδρύθηκε το 1939 με πρωτοβουλία των συλλόγων Κοραή Νέας Υόρκης, Αγίας Μαρκέλλας Οχάιο και άλλων στις περιφέρειες του Πίτσμπουργκ.

«Είμαι υπερήφανος που μπορώ και συνεχίζω αυτή την προσπάθεια και ελπιζω ότι στα εκατό, θα διοργανώσουμε μια σημαντική γιορτή», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η καρδιά των ομογενών πάλλεται και όλοι συγκινούνται ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στα άγια χώματα της ιδιαίτερης τους πατρίδας. Με ικανοποίηση επισήμανε ότι η Ομοσπονδία έχει οργανώσει ένα μεγάλο έργο οικονομικής, υλικοτεχνικής και φιλανθρωπικής ενίσχυσης του έργου του Συλλόγου ΑΜΕΑ,  των εθελοντών της Δασοπυρόσβεσης, των παραγωγών και των παραδοσιακών προϊόντων της Χίου, αλλά έχει να επιδείξει και πολλές άλλες δράσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν εκτενέστερα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με στόχο να παραχθεί στη συνέχεια το καλύτερο δυνατό έργο. Η κεντρική ημερίδα του συνεδρίου  θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται πολλά χάπενινγκ, ''πάρτυ'', συνεστιάσεις και επισκέψεις σε όλη τη Χίο.

Η αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου στην οποία έδωσαν το παρόν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ο Ταξίαρχος του νησιού μας, ο Αντιπεριφερειάρχης και νεοεκλεγής Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, ο μέχρι τώρα Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και των Σωμάτων Ασφαλείας, ήταν κατάμεστη με επιφανείς Χιώτες Ομογενείς που όλοι γνωρίζουμε, αλλά και με πολλούς Χιώτες συμπολίτες μας (φίλοι και συγγενείς των Ομογενών της Αμερικής) που βρίσκονται πάντα κοντά στον παλμό των αποδήμων Χίων που μας αγαπούν και τους αγαπάμε...πάντα στηρίζουν το νησί μας και την Ελλάδα...κι όλα τα Καλοκαίρια έχουν ως μοναδικό προορισμό τη Χίο (την πατρίδα τους), χωρίς να υπολογίζουν καθόλου το μεγάλο υπερατλαντικό ταξίδι απ' την Αμερική.

Χαιρετισμούς απηύθυναν στο Συνέδριο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης που κήρυξε και την έναρξη του Συνεδρίου και ο  Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς . Την πρώτη μέρα του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος,ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς,ο Ταξίαρχος Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας επιφανείς Χιώτες Ομογενείς και πολύς κόσμος.

Τις εργασίες συντόνισαν με συγκίνηση και χαμόγελο η Χριστίνα Γεραζούνη, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Χιακών Σωματείων ''Αγία Μαρκέλλα'' Ντιτρόιτ-Μίσιγκαν και ο Γιώργος Ντούλος, Εκπρόσωπος της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, τους οποίους ο κ. Δ. Κοντολιός χαρακτήρισε ως τους εκπροσώπους; Και την ψυχή της νέας γενιάς, που θα παραλάβουν την σκυτάλη και θα συνεχίσουν το έργο της Ομοσπονδίας

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου  ολοκληρώθηκε με συνεστίαση στην πισίνα του ξενοδοχείου

.

TAGS