popup_image

Παντελής Μπουρνιάς: Με κοινό όραμα για ένα καλύτερο αύριο για κάθε πολίτη

Δημοσιεύτηκε στις 15/05/2019    

Σύντομο Βιογραφικό: Ονομάζομαι Παντελής Μπουρνιάς. Γεννήθηκα τον Νοέμβριο 1973.  Υπηρέτησα την Πατρίδα.  Είμαι παντρεμένος με την Ευγενία (Τζένη) Παγιαζήτη έχω έναν γιό το Διαμαντή ενώ περιμένουμε το δεύτερο μας παιδί. Ζω και εργάζομαι στη Χίο, στο Βόρειο Αιγαίο με την οικογένειά μου. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο των κατασκευών και του RealEstate με σπουδές στην επιστήμη της μηχανικής και με διεθνή εμπειρία καθ’ ότι έχω ζήσει και εργαστεί για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό.  Κατάγομαι από τον Βροντάδο, τα Λιβάδια και την Αγ. Μαρίνα Καλοπλύτου της Χίου. Συμμετείχα ενεργά στα κοινά σε διάφορα Δ.Σ. και είμαι σήμερα  Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου.

Κ.Π Μπουρνιά, είστε ελεύθερος επαγγελματίας, Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών και τώρα υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό της κα Καλογήρου στις επερχόμενες εκλογές. Πως πήρατε την απόφαση΄’

Ως τόπος, κοινωνία και νησί πιστεύω, ότι μας λείπει η πυξίδα και ο προσανατολισμός.  Λείπει η κοινή συνιστώσα, η νέα πνοή, ο ένας και ενιαίος σχεδιασμός που να κουμπώνει.  Επειδή διαθέτω μία διεθνή εμπειρία, διαθέτω φρέσκιες ιδέες, αγαπώ τον τόπο, διακατέχομαι από πνεύμα δημιουργίας και λόγω των σπουδών μου στη μηχανική πιστεύω ότι μπορώ να προσθέσω στην συλλογική προσπάθεια ως Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» της Χριστιάνας Καλογήρου, για ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Να δημιουργήσουμε και να συνεχίσουμε αυτό που έχτισε ο συνδυασμός μέχρι τώρα.

Ως πρόεδρος Ομογενών έχω δημιουργήσει για τον τόπο μου, αλλά και για την κοινωνία της Χίου αλλά και πάντα θα δημιουργήσω για την Ομογένεια από οποία θέση και εάν βρίσκομαι.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, οικογενειάρχης και υποψήφιος δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον τόπο μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να αφήσουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, είναι το χρέος μας προς τα παιδιά μας.

 

Γιατί με την κ Καλογήρου;

Οι συνθήκες που διαμόρφωσε η κρίση και οι αλλαγές που επέφερε, ανέδειξαν ένα νέο ισχυρό μεταρρυθμιστικό αίτημα. Ένα αίτημα της ίδιας της κοινωνίας. Η Χριστιάνα Καλογήρου έδωσε εξετάσεις και πέρασε με άριστα σε καιρούς δύσκολους για τη Χώρα μας αλλά και με μια κυβέρνηση Σύριζα από την οποία διεκδίκησε χρηματοδοτήσεις, τις οποίες απέσπασε με το σπαθί της. Φανταστείτε ποσό ποιο πολύ θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε τον πήχη με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με ένα νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα διακατέχεται από πνοή ανανέωσης, σταθερότητα, αξιοπιστία, με φρέσκα μυαλά, με όρεξη, με διάθεση συνεργασίας, πιστεύω  ότι μπορούμε να φέρουμε σημαντικές αλλαγές και ανάπτυξη στον τόπο μας. Πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο της Χριστιάνας Καλογήρου συνολικά υπερέχει ποιοτικά, είναι ένα δυνατό αξιόπιστο με αξιόλογα άτομα ο καθένας και η καθεμίαπετυχημένα στον τομέα τους.

Με την Χριστιάνα μας ενώνει το κοινό όραμα για όλο το Βόρειο Αιγαίο αλλά και ειδικά για τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες.

Με τη διεθνή γνώση και εμπειρία που διαθέτω, τα βιώματα μου από καλές πρακτικές, την ανάγκη μου να αφουγκράζομαι τις ανάγκες του συνόλου σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω υπόσχομαι να προχωρήσουμε στη σύναψή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου εμπιστοσύνης, ευθύνης, και συνέχειας με την κοινωνία και τους κοινωνικούς εταίρους και φορείς, ώστε να συν διαμορφώσουμε το όραμά μας για το Βόρειο Αιγαίο για να προγραμματίσουμε, να σχεδιάσουμε, να δώσουμε βιώσιμες λύσεις για ένα μέλλον αειφόρο, ποιοτικό, ισχυρό με προοπτική για μας και τα παιδιά μας.

 

 

Ποιο είναι το όραμα σας για την Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου και ειδικότερα τη Χίο;

Θέλω η Χίος «να μπει στον χάρτη». Θέλωένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας με τις σωστές υποδομές με ανάπτυξη με άνθηση της επιχειρηματικότητας. Με έργα που κουμπώνουν. Με υπηρεσίες φιλικές προς τον πολίτη. Ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά μας και να χτίσουν ένα σταθερό μέλλον χωρίς τον φόβο της αβεβαιότητας.  Θέλω να σταματήσει το BrainDrain.Θέλω να σχεδιάσουμε ανάπτυξη να παράξουμε πλούτο και θέσεις εργασίας με προστιθέμενη αξία. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αλλά πάντα με στόχους, όραμα προσανατολισμό για μία ανάπτυξη με προοπτική για τα παιδιά μας και τις οικογένειες τους. Θέλω να σταματήσει η πληθυσμιακή συρρίκνωση.  Θέλω να αντιμετωπίσουμε την υπογεννητικότητα.  Μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.  Έχω αγάπη για τον τόπο μου, όρεξη,  διάθεση,  επιμονή, υπομονή αλλά και γνώση για να δουλέψω και να είμαι αποδοτικός, αποτελεσματικός, χρήσιμος, διεκδικώντας συνεχώς για τον τόπο μου. Δεσμεύομαι γι’ αυτό.

 

Οι πυλώνες- άξονες που θα στηριχτεί ο συνδυασμός;

Οι Άξονες που θεωρώ ότι πρέπει να βασιστούμε είναι:

  • Της ισόρροπης ανάπτυξης και ισομερούς προβολής όλων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,
  • Της άρσης της πληθυσμιακής συρρίκνωσης με βελτίωση της ποιότητας ζωής , της καθημερινότητας, της παροχής καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη και της παραγωγής πλούτου,
  • Της διασύνδεσης των νησιών και της βελτίωσης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών (προσιτών και ποιοτικών για τους πολίτες) και της εξωστρέφειας,
  • Της βελτίωσης των υποδομών και την δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις και επομένως δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλών δεξιοτήτων και προδιαγραφών με ανάλογες αποδοχές για την αντιμετώπιση του braindrain,
  • Της δημιουργίας Περιφερειακής συνείδησης,
  • Της ενθάρρυνσης και ενίσχυσης του πρωτογενή αλλά και του δευτερογενή τομέα παραγωγής, με τη σύνδεση και δημιουργία ερευνητικών κέντρων, την ανάπτυξη συνεταιριστικών σχημάτων και τη σύνδεση της παραγωγής και μεταποίησης με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την υγεία (αϋλη πολιτιστική κληρονομιά π.χ. η καλλιέργεια της μαστίχας).
  • Της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, νέων τεχνολογιών, καλών πρακτικών έξυπνων περιφερειών, πόλεων και νησιών, καθώς των επανακαθορισμό χρήσης κτιρίων (reuse) και αξιοποίησης της περιουσίας της Περιφέρειας.

 

Για ποιο λόγο οι συμπολίτες μας να στηρίξουν την Χριστιάνα Καλογήρου και τους συνεργάτες της;

Η Χριστιανά Καλογήρου είναι πολύ αξία ως πολιτικός αλλά και Περιφερειάρχης. Η Χριστιάνα παρέλαβε πολλά έργα καραβοφάναρα που δεν είχαν ολοκληρωθεί και απαιτούσαν δεξιότητα κινήσεων για να υλοποιηθούν αλλιώς σε κάποια από αυτά θα χανόταν ακόμα και η χρηματοδότηση με κίνδυνο τεράστιες ρήτρες. Να θυμίσω μερικά από πολλά χρόνια πίσω…φράγμα κόρης γεφύρι, λιμάνι Λαγκάδας. Τις αξίζουν και συγχαρητήρια και μεγάλο ευχαριστώ  για αυτά που έχει καταφέρει μέχρι τώρα αλλά και έργα και μελέτες που έχουν χρηματοδοτηθεί.  Ο συνδυασμός «Εμείς για το Αιγαίο» έχει ανανεωθεί διαθέτει αξιόλογα αξιόπιστα άτομα, πετυχημένα ο καθένας και η καθεμία στον τομέα του/της. Τα έργα που έγιναν και οι  χρηματοδοτήσεις στους Δήμους (Χίου, Ψαρών και Οινουσσών)  ξεπερνούν τα 35 εκατ. Σε εποχές Σύριζα. Μπορείτε να φανταστείτε ποσό πιο πολύ θα το υπερβούμε με μελλοντική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας; Έχουμε μια ανανεωμένη ομάδα Περιφερειακής Ενότητας Χίου με νέο αίμα και πολύ όρεξη για δουλειά. Ο συνδυασμός του παλιού με το νέο  προδιαγράφει θα μας δώσει αυτό που έλειπε πάντα αλλά και ένα σχέδιο με σαφή αποστολή το Προγραμματισμό Σχεδιασμό για Ανάπτυξη στην Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.  Με κοινό όραμα για ένα καλύτερο αύριο για κάθε πολίτη.  Με νέες φρέσκες ιδέες θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε.   Θέλω να μπορώ να βλέπω τους συμπολίτες μου στα μάτια.  Θέλω να μπορώ να δω τους νέους των δεκαεπτά ετών που ψηφίζουν για πρώτη φορά στα μάτια και να τους υποσχεθώ ότι θα παλέψουμε, ώστε το μέλλον να τους ανήκει ξανά.  Είμαι άνθρωπος που τιμώ το λόγο μου. Δεσμεύομαι για αυτό.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών, αν τα αποτελέσματα είναι υπέρ του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο». Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας;

Πρώτον, Να δούμε που βρισκόμαστε «τώρα» και τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα.

Θα ξεδιπλώσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό μας και θα ξεκινήσουμε να τον εφαρμόζουμε.  Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει!

Θα συμφωνήσουμε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μας και αυτά θα κυνηγήσουμε να τονίσουμε!

Λεζάντες φωτογραφειών

Ως Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών στην παραλαβή δωρεάς υγειονομικού υλικού ύψους 800.000 ευρώ για ανάγκες του Νοσοκομείου, Γηροκομείων και Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ν.Δ.,  Ναυτιλιακό - Τραπεζικό Παράγοντα και Πρόεδρο του Propeller Club Hellas κ.  Γιώργο Ξηραδάκη.

Με τον Αμερικανό Πρέσβη και την σύζυγό του στην οικία τους κατά τον εορτασμό της Αμερικανικής ανεξαρτησίας.

Με την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου σε εκδήλωση της Ένωσης Ομογενών Χίου.


TAGS