popup_image

Παρέα με την ομάδα θεάτρου και Τέχνης «Παρασκήνιο 18» σε μια απροσδόκητη συνάντηση στο «Σινεμά της Ρένας»

Δημοσιεύτηκε στις 04/03/2019    

Με τα ευφάνταστα, κεφάτα και εμπνευσμένα τα μέλη της ομάδας φίλων του θεάτρου και τέχνης «Παρασκήνιο 18» είχαμε μια απροσδόκητη και εντελώς ξεκαρδιστική συνάντηση στο χώρο του κινηματοθεάτρου Premier, όπου εξελίχθηκε σε μια όμορφη συζήτηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για την ενασχόλησή τους με το θέατρο και τη συμμετοχή τους στην ομάδα.

Με χαμόγελο όλοι τους μίλησαν για την εκτόνωση από τους ρυθμούς της καθημερινότητας με τρόπο δημιουργικό και ψυχωφελή. Όπως ανέφεραν μέσα από την αλληλεπίδραση με την ομάδα, προωθούν τη δική τους ενδοσκόπηση, αξιοποιούν ευεργετικά, κοινωνικά και ευχάριστα τον ελεύθερό τους χρόνο. Είτε εναλλακτικά εξασφαλίζουν χρόνο μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας, ούτως ώστε να ασχοληθούν με την τέχνη.
Η δημιουργική τρέλα, η άνεση, η αυτοέκφραση και η επικοινωνία αποτελούν τη βάση της ομάδας και δίνουν εκτός από το διαβατήριο για το ταξίδι στην ομάδα και την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση επί σκηνής.

Με τον πιο θετικό τρόπο μίλησαν όλοι και για το σκηνοθέτη της ομάδας, Σταύρο Σπυράκη αλλά και τη δυναμική πρόεδρο και ηθοποιό Ευγενία Κλαδιά την οποία απολαμβάνουμε αυτήν περίοδο ως Ρένα Βλαχοπούλου μέσα από τη νέα παραγωγή της ομάδας «Το σινεμά της Ρένας». Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε η ίδια δε φανταζόταν ποτέ ότι έκρυβε μέσα της την πηγαία φλόγα του θεάτρου και στην αρχή ήταν επιφυλακτική. Το τόλμημα έγινε από το Σταύρο Σπυράκη που την έγραψε απλά για να συμπληρωθούν άτομα στην πρώτη απόπειρα συγκρότησης θεατρικής ομάδας, πολύ πριν το «Παρασκήνιο 18».

Τα γενέθλια

Σε ένα μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη συγκρότηση του συλλόγου και ήδη οι εντυπώσεις που έχει αφήσει είναι κάτι περισσότερο από θετικές. «Το σινεμά της Ρένας» απογείωσε το κοινό και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό. Ήδη γίνονται προτάσεις και συζητήσεις για να προχωρήσει και εκτός Χίου η παράσταση, ενώ προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ηθοποιοί, αν και ερασιτέχνες λειτουργούν επί σκηνής σαν επαγγελματίες.

Κοινωνική ευαισθητοποίηση

Κοντά στις ευάλωτες ομάδες και σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την ευκαιρία της γνήσιας ψυχαγωγίας, αυτήν την περίοδο η ομάδα προσφέρει παραστάσεις, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα και δίνοντας όμορφα κοινωνικά μηνύματα.

Τα εργαστήρια

Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και λειτουργούν ως πυξίδα τέχνης αλλά και ψυχοθεραπείας δηλώνουν περήφανα τα μέλη της ομάδας. Δεκτός γίνεται ο καθένας αρκεί να είναι θετικός και με διάθεση να μπει στην ομάδα. Δεν υπάρχει κρίση ή επίκριση. Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν. Όλοι μπορούν, φτάνει να θέλουν και όλοι μπορούν να αξιοποιηθούν. Τυπικά αυτήν τη στιγμή δεν γίνονται νέες εγγραφές μελών καθότι ήδη τρέχει μία παραγωγή, ωστόσο όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει και να ενημερωθεί για το πως μπορεί να συμμετάσχει στην ομάδα. Να σημειωθεί πως μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν επίσημα και οι νέες εγγραφές.

Η συγκίνηση και ο ...Λάνθιμος

Στο βίντεο που αξίζει πραγματικά να δείτε χρησιμοποιώντας το QR που υπάρχει διαθέσιμο ήταν ιδιάτερο και το ευρηματικό και ξεκαρδιστικό τέλος της συνάντησης με την ομάδα «Παρασκήνιο 18», όταν εμφανίστηκε ο οσκαρικός Γιώργος Λάνθιμος!
Μία επική στιγμή που δεν πρέπει να χάσετε!!!

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπεύθυνο του Κινηματοθεάτρου Premier, κ. Κώστα Μπόλα για τη ζεστή φιλοξενία, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή του αφιερώματος!

TAGS