Πεζοπορία «στο δρόμο των Καλόγερων»

Δημοσιεύτηκε στις 11/06/2018    

ΤΡΙΤΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ»

Μετά την ποδηλατάδα στην Κρίνα, την πεζοπορία στο δρόμο Φα – Λιθί και την επίσκεψη στο Λοβωκομείο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος των «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών» μας περπάτησε φέτος από τους Άγιους Πατέρες στη Νέα Μονή, τον Άγιο Αντώνιο  έως τις υπώρειες του Αγίου Μάρκου.

Οι 30 περίπου πεζοπόροι ξεκίνησαν από τους Άγιους Πατέρες και έκαναν την πρώτη στάση στον Άγιο Λουκά, το κοιμητήριο της Νέας Μονής. Στην ιστορία της περίφημης Μονής ξεναγήθηκαν από την κ. Όλγα Βάσση και τον Πατέρα Διονύσιο. Για τα έργα ανάπλασης που πραγματοποιεί η Εφορεία τους ενημέρωσαν η κ. Παρούλα Βαλάκου και οι συντηρητές.

Αφού γεύτηκαν τα παραδοσιακά κεράσματα των Φίλων της Νέας Μονής, συνέχισαν το περπάτημα ξαπόστασαν και δροσίστηκαν από το νερό της πηγής του Αγίου Αντωνίου, στο δάσος που έχει πληγεί από τη φωτιά του 2012. Αντιμετώπισαν με προσοχή και βοήθεια από τους διοργανωτές  τις δυσκολίες του μονοπατιού από τους καμένους κορμούς των δέντρων που  δυσκόλεψαν αρκετά την πορεία και έφτασαν κουρασμένοι αλλά γεμάτοι υπέροχες εικόνες, σημαντικές γνώσεις και ευχάριστες εμπειρίες  στο τέλος της διαδρομής.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2019 στην επόμενη δράση της Υπηρεσίας.

TAGS