popup_image

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς 400.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε στις 01/02/2019    

Ο Δήμος Χίου ενισχύει έμπρακτα τον Φορέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου

Mε 400.000 ευρώ θα ενισχύσει ο Δήμος Χίου τα πρώτα βήματα του νεοσύστατου Φορέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου.Ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς ανακοίνωσε την απόφαση του να προτείνει την χορηγία, η οποία προφανώς θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου στον πολυχώρο  Βυρσοδεψείο. Για να υλοποιηθεί θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας

Όπως τόνισε στο χαιρετισμό του, παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία η Δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη δημιουργία και λειτουργία του φορέα τουρισμού. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από το «Ειδικό Αναπτυξιακό  Πρόγραμμα για την προβολή της Χίο»υ.

Παράλληλα ο Μ. Βουρνούς απέδωσε τα εύσημα στη διοίκηση του φορέα γιατί όπως επισήμανε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα  κατάφερε να επαναφέρει  το κλίμα αισιοδοξίας στον επιχειρηματικό κόσμο.

Καλύτερο

Ο Πρόεδρος της κ. Παντελής Λεγάτος στο χαιρετισμό του παρουσίασε τα  πεπραγμένα της διοίκησης, και επισήμανε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

«Φέτος» τόνισε ο ο Παντελής Λεγάτος «ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού θα δράσει πολυεπίπεδα για την συνολική και δυναμική Τουριστική Προβολή της Χίου σε όλη την Ελλάδα και Παγκοσμίως και σε αυτό θα τον βοηθήσει σημαντικότατα η συνεπικουρία του Δήμου.

Από μικροφώνου και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ευχήθηκε  «το επιχειρείν που τόσο πλήττεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, να πάει καλύτερα και να σημειώσει σημαντική άνοδο».

Είναι σημαντικό ότι τον  πολυχώρο ''Βυρσοδεψείο'', παραχώρησαν δωρεάν για την εκδήλωση  οι ιδιοκτήτες του  Ροδάκης και Κοκολιάς. Τον εξαιρετικό μπουφέ επιμελήθηκαν  η Νίνα Αγαλοπούλου και το Κέντρο ''Karavel'', τα ποτά πρόσφερε  το καφέ μπαρ   Plan B.

Ο τυχερός

Τυχερός της βραδιάς αναδείχθηκε  ο κ. Δημήτρης Γρηγοράκης ο οποίος κέρδισε τη χρυσή λίρα από το φλουρί που βρήκε στα Βασιλοπιτάκια.

Η δημοσκόπηση

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσημης διαδικασίας, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν στον υπέροχο χώρο και να συζητήσουν τα επιχειρηματικά και πολιτικά νέα της επικαιρότητας. Κυριάρχησαν τα σχόλια για την  νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Alco» η οποία επιχειρεί να ανιχνεύσει  τις προθέσεις ψήφου για την εκλογή  των αντιπροσώπων  του στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στις Εθνικές Εκλογές.

Νότης Μηταράκης

«Να αλλάξουμε την πορεία του τόπου»

«Θα είμαι αρωγός και υποστηρικτής στις  προσπάθειες σας», τόνισε στον έγγραφο χαιρετισμό του ο Βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης. Στην επιστολή που κοινοποίησε επειδή οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην εκδήλωση, τόνισε τα παρακάτω:

«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή γιορτινή σας εκδήλωση για το νέο Έτος και την κοπή της ετήσιας πίτας του Επιμελητηρίου Χίου. Θέλω να ευχηθώ σε καθεμιά και καθέναν από εσάς, Καλή Χρονιά με Υγεία, Αισιοδοξία και αγαθά στις οικογένειές σας.

Να είναι το 2019 μια χρονιά καλύτερη για όλους σας, για τη Χίο και την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, μετά το 2015, ζήσαμε όλοι μια αχρείαστη παράταση της κρίσης. Με χαμηλότερη ανάπτυξη, με έξαρση του μεταναστευτικού, κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ, στασιμότητα σε υποδομές και δρομολογημένα έργα. Με δυσμενείς εξελίξεις στα μεγάλα εθνικά μας θέματα. Η μεσαία τάξη και οι επαγγελματίες ειδικότερα επλήγησαν ιδιαίτερα, μέσω της υπερφορολόγησης και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών. Δυστυχώς όλα αυτά δεν ήταν μόνο απόρροια μιας οικονομικής κρίσης. Ήταν η συνειδητή επιλογή μιας κυβέρνησης να απαξιώσει τη μεσαία τάξη, να πλήξει την παραγωγή και να μειώσει όλους εκείνους που προσπαθούν να πετύχουν.

Το 2019 πρέπει να είναι η χρονιά που όλα αυτά σταματούν. Πέρα από χρονιά εκλογών, πρέπει να έχουμε μια χρονιά αλλαγών. Οι μάχες μπροστά μας θα είναι ιδιαίτερα σκληρές. Δεν αναφέρομαι μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις. Η πραγματική πρόσκληση είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών. Τότε θα κληθούμε, όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές των προηγούμενων ετών.

Το τι πρέπει να γίνει είναι λίγο πολύ γνωστό. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη μιλήσει για ένα πιο φιλικό φορολογικό καθεστώς με μείωση συντελεστών και για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει προοπτική στους νέους, αλλά θα μειώνει και την επιβάρυνση της εργασίας.

Στη Χίο, οι υποδομές είναι πρώτη προτεραιότητα για να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη. Δε μπορούμε πια να αφήνουμε ημιτελή έργα να καταρρέουν, όπως το Δικαστικό Μέγαρο, ή να μένουν στα χαρτιά όπως το αεροδρόμιο. Πέρα από αντιπαραγωγικό είναι έλλειψη σεβασμού στα χρήματα του Ελληνικού λαού, που πληρώνει από το υστέρημά του για να ξεκινήσουν έργα που δεν τελειώνουν ποτέ.

Το μεταναστευτικό πρέπει επιτέλους να λυθεί μέσα στο 2019. Πάνω στις βασικές γραμμές που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία: ενεργή προστασία συνόρων, επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, επιστροφή όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, έλεγχο της διαχείρισης των πόρων.

Δεν είναι πλέον δικαίωμά μας να αλλάξουμε την πορεία του τόπου. Είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Να αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο και να φτιάξουμε μια νέα, καλύτερη πραγματικότητα για εμάς και τα παιδιά μας.

Κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι κοινό και συντονισμένο. Θέλω τη βοήθειά σας και ταυτόχρονα θα είμαι αρωγός και υποστηρικτής στις δικές σας προσπάθειες. Να συζητήσουμε, να βρούμε λύσεις και να τις εφαρμόσουμε.

Δ.Μ.

 

 

TAGS