Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Μελανιός της Αμανής

Δημοσιεύτηκε στις 14/04/2018    

 

Την 13418 και Ω12.55 ενημερώθηκε η Υπηρεσία μας από  διερχόμενο ιδιώτη  καθώς και από ψαρόβαρκα που έπλεε στην περιοχή για  πυρκαγιά  στην περιοχή  Μελανιός της Αμανής.   Σε επικοινωνία με το Στρατιωτικό φυλάκιιο  δόθηκε πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε. Η πυκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των μεγάλων εδαφικών κλησεων του εδάφους.
Απαιτήθηκαν συνολικά 10 πυροσβαστικά οχήματα  με 30 πυροσβέστες  για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο την Ω18.00 αφού έκαψε συνολικά 40 στρέμματα διαφόρων ειδών βλάστησης. Στο συμβάν επίσης  επενέβησαν 5 οχήματα εθελοντικών ομάδων  με  εκπαιδευμένους εθελοντές πυροσβέστες. Τη κυκλοφορία ρύθμιζε το όχημα της Αστυνομικής Δνσης Χίου που εδρεύει στην Αμανή.
Συνεχή ήταν η επικοινωνία με το τμήμα της Πολ.Προστ. της Περκής Ενότητας Χίου για τη συνδρομή κάθε δυνατής βοήθειας στο συμβάν.  Στην περιοχή βρισκόταν η Αντρχος Αμανής κα Βιβή Ποταμούση ο εντεταλμένος Σύμβουλος Π.Π. Ζώας Γ. καθώς και ο Πάρεδρος του Μελανειούς κος Δάφνος.
Διενεργείται προανάκριση.
Η Π.Υ. Ν.Χίου ευχαριστεί το Στρατιωτικό Δτή Χίου για  τις άμεσες πληροφορίες που δόθηκαν από το Στρ.Φυλάκιο, για την κατάσταση της πυρκαγιάς   πριν την άφιξη των Πυρκων οχημάτων.

 

TAGS