Σε εξέλιξη πρόγραμμα επισκευής 44 παιδικών χαρών από το Δήμο

Δημοσιεύτηκε στις 09/06/2018    

ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δώδεκα παιδικές χαρές είναι έτοιμες να υποδεχθούν με ασφάλεια τα παιδιά και για  32 άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες και εργασίες.

Με προϋπολογισμό 1.340.000 ευρώ ο δήμος Χίου θα επισκευάσει συνολικά 44 παιδικές χαρές  με κύριο μέλημα την  ασφάλεια και τη λειτουργικότητα τους.

Η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση έχει εξασφαλιστεί  από τον δημοτικό προϋπολογισμό, από το Πράσινο Ταμείο με 306.000 ευρώ για εννέα ακόμη, αλλά και  από το πρόγραμμα  Φιλόδημος, με 410.000 ευρώ.

«Στόχος του δήμου», δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2018 είναι να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά και σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι για να γίνουν τα απαραίτητα έργα και να εξασφαλιστούν  τα πιστοποιητικά ασφαλούς χρήσης και λειτουργίας τους.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΚΛΑΒΙΩΝ

Αγώνας δρόμου  για να λειτουργήσει

Με το ποσό των 200.000 ευρώ επιδοτήθηκε ο Δήμος Χίου από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης « της Πρόνοιας» στα Σκλαβιά από την εφετινή περίοδο, στην οποία θα φιλοξενηθούν 200 άτομα σε δύο περιόδους.. Με αντίπαλο το χρόνο  προσπαθεί να  κερδίσει το στοίχημα για την έγκαιρη επισκευή και λειτουργία των εγκαταστάσεων. Ο δήμαρχος αισιοδοξεί ότι «όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους», αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμη πότε θα λειτουργήσουν τα δύο κάμπ για παιδιά και ενήλικες.

Οι εργασίες θα αρχίσουν τις αμέσως επόμενες μέρες, αλλά η λειτουργία τους θα εξαρτηθεί και από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως  η κλοπή υλικών και αντικειμένων, η αντικατάσταση πολλών φθαρμένων δικτύων, η επισκευή των οικίσκων και η επίλυση πολλών άλλων λειτουργικών προβλημάτων, με κυριώτερο αυτό της καταστραμμένης κουζίνας.  Στην περίπτωση που η επισκευή της κριθεί χρονοβόρα και δύσκολη η σίτιση των δικαιούχων είναι πολύ πιθανόν να ανατεθεί σε κέτερινγκ

Το κόστος των επισκευών  μάλλον θα υπερβεί  τις 100.000 ευρώ

 

TAGS