Συνάντηση δικηγορικού συλλόγου με υπουργό δικαιοσύνης, παρουσία του Νότη Μηταράκη

Δημοσιεύτηκε στις 24/09/2019    

Το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου (Ανθίππη Ζαννάρα πρόεδρος, Χριστίνα Γαλάτουλα Αντ/δρος, Κάτια Χούλη Γ.Γραμματέας και Γ. Ράγκος Ταμίας), συναντήθηκε την 19-9-2019 με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κο Τσιάρα και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κο Κράνη για το θέμα της περιορισμένης αλλά επείγουσας επισκευής του υφιστάμενου Πρωτοδικείου και της επαναδημοπράτησης του νέου Δ. Μεγάρου Χίου.

Ασφαλώς με το Υπουργείο συζητήθηκαν και θέματα πλήρωσης έστω και κατ΄ ελάχιστον κάποιων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων στα δικαστήρια της Χίου, προκειμένου στοιχειωδώς να συντελέσουν στο εύρυθμο της γραμματειακής υποστήριξης και λειτουργίας του έργου της Δικαιοσύνης.

Αυτονόητα ετέθησαν επι τάπητος οι λόγοι της από του Ιουνίου 2019 αποχής μας, με αιχμές του δόρατος τη διάταξη του 17Α Κ.Πολ.Δ και της επίκλησής της, για την μή έκδοση αποφάσεων, επι διαφορών εκδικασθεισών ήδη ενώπιον του Ειρηνοδικείου, μεταφέροντας και τα προς τούτο παράπονα των διαδίκων/πολιτών. (βλ. σχετ. ανακοίνωση για την αναστολή αποχής μας).

Όσον αφορά το ζήτημα της επισκευής του Πρωτοδικείου και επαναδημοπράτησης του Δικαστικού Μεγάρου, σε συνέχεια των διαδικασιών που εκκίνησαν από τον 4ο-5ο /2019 με επισκέψεις στελεχών της ΚΤΥΠ στη Χίο και ανάληψη των ανάλογων μελετών/διαδικασιών, τα μηνύματα είναι θετικά.  Στη συνάντηση μας αυτή, προσήλθε και συμμετείχε ο συμπατριώτης μας, Υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Μηταράκης.


TAGS