Θύελλα αντιδράσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Δημοσιεύτηκε στις 03/11/2017    

Τραγική η κατάσταση στα νησιά

Τη ζοφερή πραγματικότητα των νησιών που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού παρουσίασαν οι 5 νησιώτες δήμαρχοι με επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται, ενώ ταυτόχρονα εγκλωβίζεται στα νησιά υπεράριθμο πλήθος ανθρώπων σε συνθήκες απερίγραπτες.

Εμμονή Μουζάλα στην υπάρχουσα  πολιτική

Η άτεγκτη στάση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής να εμμένει στη θέση ότι τα νησιά λειτουργούν ως φυσικοί φράχτες για να μην πλημμυρίσει η Ελλάδα με πρόσφυγες έφερε τη διάσταση και με τους βουλευτές του Βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά Α. Μιχαηλίδη

Ειδικότερα, ο Χιώτης βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης τοποθετήθηκε διερωτώμενος «αν η κυβερνητική στρατηγική για τη διαχείριση του προσφυγικού είναι συγκροτημένη ή σέρνεται πίσω από τις καταστάσεις και προσπαθεί να αντιμετωπίσει περιστασιακά τα ζητήματα» ενώ στη συνέχεια της εισήγησής του τόνισε πως «η τακτική της έμμεσης αποτροπής δημιουργεί ζητήματα και τοπικά στο νησί μας και εγείρει ερωτήματα αν  είναι συμβατή με τις αξίες τις οποίες υπηρετούμε ως πολιτικά πρόσωπα, ως πολιτικοί φορείς και αν μπορούμε αυτές τις τακτικές να τις υπερασπιστούμε στις τοπικές κοινωνίες»

Εντάσεις για την Ευρωπαϊκή Συμφωνία

Υπέρμαχος της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στάθηκε ο Υπουργός Γ. Μουζάλας καθώς όπως ανέφερε είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ροών σε σχέση με το 2015 ακόμη και κατά 98% προκαλώντας τους Δημάρχους των 5 νησιών αλλά και την αντιπολίτευση να προτείνουν «την καλύτερη λύση μέσα στην πραγματικότητα, όχι στην προσευχή μας...». Η τοποθέτηση αυτή έφερε πυρά τόσο των βουλευτών όσο και των δημάρχων, ενώ ο βουλευτής Δωδεκανήσων της Ν.Δ., Μ. Κόνσολας χαρακτήρισε την επιχειρηματολογία Μουζάλα εξοργιστική.

Αδιευκρίνιστο ενδεχόμενο τα πλωτά hot spot

Το θέμα της αποσυμφόρησης των νησιών με τη λύση των πλωτών μέσων τέθηκε στη συζήτηση, χωρίς ωστόσο ο Υπουργός πέρα από νύξεις να δίνει απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα, όπως αυτό της αγκυροβόλησης των πλοίων.

 

TAGS