Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοσιεύτηκε στις 10/07/2018    

του Πρόδρομου Γ.Μανωλάκη Πρόεδρου ΝΟ.Δ.Ε Χίου Νέας Δημοκρατίας

Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα θέματα που απασχολούν όλα τα Κράτη-Μέλη. Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, παρουσίασε πέντε σενάρια για το μέλλον της Ένωσης, κάτι που προκάλεσε μεγάλη και αναλυτική συζήτηση μεταξύ των Ευρωβουλευτών, αποδεικνύοντας έτσι την κρισιμότητα του θέματος αυτού, αλλα και τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στα Ευρωπαϊκά Ιδεώδη και στις Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιθυμεί να αφουγκραστεί τις απόψεις της κοινωνίας αναφορικά με την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Πρέπει να εξετάσουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε σήμερα, τι επιθυμούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και που βλέπουμε τη θέση της Ελλάδας σε αυτή την Ένωση στο άμεσο μέλλον.

Ο νέος λαϊκισμός κινδυνολογεί υπέρμετρα με την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση και τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, στοχεύοντας σε κατώτερα ένστικτα των πολιτών και σε ευήκοα ώτα, στοχοποιώντας ταυτόχρονα την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μοναδική υπεύθυνη για την πολυετή οικονομική και μεταναστευτική κρίση.

Η ΝΟ.Δ.Ε Χίου, στα πλαίσια αυτού του ευρύτερου διαλόγου που έχει ξεκινήσει για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθεί για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των κατοίκων της Χίου. Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2017, με την  εσπερίδα με θέμα: “Σύγχρονη Ελλάδα: στο σύγχρονο δίστρατο ευρωπαϊκής προοπτικής και λαϊκισμού”, με ομιλητές την αν. Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας & Διεθνούς Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Μπότσιου και τον δημοσιογράφο Αντώνη Πανούτσο. Φέτος η προσπάθεια συνεχίζετε με αντίστοιχη εσπερίδα με θέμα: “Η κρίση και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας”, με ομιλητή τον καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Παγουλάτο.

Η Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους. Η πλήρης ενημέρωση αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις για το Ευρωπαϊκό μας μέλλον, γιατί δε νομίζουμε πως τα λόγια βλάφτουν τα έργα, αλλά ότι πιο πολύ βλάφτει να µη διαφωτιστούμε πιο μπροστά µε το λόγο για τα όσα πρέπει να κάνουμε.

(Επιτάφιος λόγος του Περικλή)

 

 

Πρόδρομος Γ.Μανωλάκης

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Χίου Νέας Δημοκρατίας

 

TAGS

//-->