Τραγουδάει με τη δική της μουσική ταυτότητα

Δημοσιεύτηκε στις 10/07/2019    

Την Λ. Καρακώστα θα απολαύσουμε την Παρασκευή στο Ρόδι

Η Λαμπρινή Καρακώστα γράφει στίχους, μουσική και επενδύει φωνητικά τα τραγούδια της, έχει διαμορφώσει την δική της τεχνική και απευθύνεται στο κοινό με ταυτότητα της την ποιότητα.

Έχει να έλθει στη Χίο από το 2006, όταν είχε τραγουδήσει σε συναυλία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα. Είχε μείνει εντυπωσιασμένη από την ομορφιά της Χίου, τα χωριά και τις παραλίες της.

Αυτή τη φορά επανέρχεται με δικό της project και μουσική την Παρασκευή το βράδυ στο καφέ μπαρ «Ρόδι» στην Απλωταριά. Αυτή τη φορά όμως δεν θα έχει χρόνο να απολαύσει τα θέλγητρα του νησιού μας, αφού πρέπει αμέσως να αναχωρήσει για τη Λέσβο και την Αθήνα, όπου την καλεί το επαγγελματικό καθήκον.

«Μετά από διάφορα ταξίδια με πάρα πολλές ομάδες  έφτιαξα τη δική μου μουσική, έγραψα τους στίχους, έκανα την πρώτη μου ωραία δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ακούγομαι;».

Αποτελείται από έντεκα τραγούδια και μη τραγούδια, κάποια πιο θεατρικά ακούσματα τα οποία παρουσιάζω στις συναυλίες μαζί με άλλα αγαπημένα μου τραγούδια και συμμετοχές που έχω κάνει στη δισκογραφία με άλλες ομάδες», δηλώνει στο ΧΛ.

Έχει δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο ντουέτο με το Γιαννάκο που παίζει ακουστική κιθάρα και παίζουν αυτά τα  τραγούδια.

Η διαφορετικότητα σε σχέση με τα άλλα project που έχει κάνει είναι ότι μετά από διάφορες επιρροές που είχε τόσα χρόνια όπως όλοι οι συνάδελφοι της με βάση την ιδιοσυγκρασία, τα βιώματα και τις ανάγκες της έφτιαξε τη δική της « μουσική ταυτότητα».

« Είναι ένας προσωπικός δίσκος, κράμα διαφορετικών ακουσμάτων από όλα αυτά τα σχήματα που έχω συμμετάσχει και ακούσει, ο οποίος βασίζεται και εκφράζει τις δικές μου ανησυχίες. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τη μουσική παιδεία των κατοίκων του νησιού σας και πραγματικά ανυπομονώ να έλθω».

Παρουσιάζοντας και την ανθρώπινη της υπόσταση, που είναι συναφής με την καλλιτεχνική, υπογραμμίζει ότι είναι χρέος της η ποιοτική προσέγγιση των όρων καλλιτεχνία, άνθρωπος, μουσική γιατί οφείλουμε μέσα από τις δυσκολίες και ότι δύσκολο μας συμβαίνει, να έχουμε όνειρα και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με πολύ αγάπη, εργατικότητα και υπομονή. Είναι μέρος της ζωής, κάνουμε εμείς τώρα ότι έκαναν με άλλες ανάγκες  οι πρόγονοι μας».

Δ. Μυωτέρης

 

 

 

TAGS