Ζητάμε να κρατήσουμε τη δουλειά μας!

Δημοσιεύτηκε στις 13/03/2018    

22 εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων στα Σχολεία της Χίου επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους το αίτημά τους για αξιοπρεπή εργασία με δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Οι εν λόγω εργαζόμενοι ολοκληρώνουν τη θητεία τους μέσω προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης προβάλλοντας τα προβλήματα που θα προκύπτουν στα σχολεία και διεκδικώντας την παράταση του προγράμματος.


Αναλυτικά στην επιστολή τους την οποία συνυπογράφουν οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής:

Οι εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων στα Σχολεία της Χίου
αγωνιζόμαστε για να έχουμε αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
Εργαζόμαστε στα Σχολεία των παιδιών μας, αυτά που χρόνο με το χρόνο υποστελεχώνονται ή γεμίζουν με νέους δασκάλους, επίσης ελαστικά εργαζόμενους, που ζουν στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το εργασιακό και οικογενειακό τους μέλλον.
Η απόλυσή μας το Μάρτιο δημιουργεί μέσα στο σχολείο εντατικότερους ρυθμούς με πρόσθετα βάρη για τους εκπαιδευτικούς, που γίνεται σε βάρος του παιδαγωγικού τους έργου.
Ξέρουμε από τη μικρή μας εμπειρία ότι βοηθάμε στην αντιμετώπιση μιας σειράς πρακτικών – ουσιαστικών ζητημάτων στο χώρο του σχολείου (γραμματειακή υποστήριξη, διοικητικό και γραφειοκρατικό έργο κ.α.). Αυτό αποδείχθηκε και από την επιστολή των Διευθυντών των σχολικών μονάδων όσο και από την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.
Συντονίζουμε τα βήματά μας με τους συναδέλφους στα άλλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ο οργανωμένος, συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας ενάντια σ αυτούς που μας έχουν καταδικάσει σε μισή ζωή είναι ο δρόμος που χρειάζεται να βρεθούμε όλοι μας!
Αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο:

-  Ζητάμε το ελάχιστο από τον ΟΑΕΔ και την Κυβέρνηση: τη συνέχιση της λειτουργίας του θεσμού και την επέκταση της σύμβασής μας έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επίδομα ανεργίας μετά το πέρας της σύμβασης.
-  Επαναπρόσληψή μας, μέσω της κάλυψης με μόνιμο προσωπικό των θέσεων αυτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση των ελαστικών προγραμμάτων υποαπασχόλησης, ανασφάλειας και μισοανεργίας (5μηνα, 8μηνα).
Την επέκταση αυτών των προσλήψεων για την κάλυψη αντίστοιχων αναγκών και σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και νηπιαγωγεία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της κοινωφελούς και άλλων προγραμμάτων, αυτούς με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης και τους ανέργους για το βασικό μας δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας.


ΟΙ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ :
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΝΝΙΚΟΥ
ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΟΥΓΙΟΥΛΗ
ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΛΛΙΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΕΣΜΕΛΟΓΛΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ   ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΑΣΗΜΙΝΑ
ΑΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΟΥΔΗ
ΚΡΙΚΛΑΝΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΕΛΕΜΕΝΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΣΥΡΒΙΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΠΕΡΔΙΚΑ
ΚΙΤΡΙΝΟΥ   ΑΜΑΛΙΑ
ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΤΗΝΗ   ΕΙΡΗΝΗ
ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ   ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΕΛΛΗ   ΜΑΡΙΑΝΘΗ
ΜΑΡΙΑ   ΜΠΙΛΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ   ΒΑΛΑΚΙΤΣΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΞΥΔΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
ΜΑΚΡΗ   ΑΝΝΑ
ΒΑΓΙΑΝΟΥ   ΕΙΡΗΝΗ

TAGS