Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2020    

του Θανάση Γεωργούλη

Χίος 22-7-20

Συνέχεια του Ο Σουλτάνος και οι κότες

* Το ρήμα εκφράζει την ροή του χωρο-χρόνου και προϋποθέτει βέβαια την ύπαρξη της ανθρώπινης υποκειμενικότητας με αρχή την Οριστική του Ενεστώτος, π.χ. εγώ σκέπτομαι, εγώ αποφασίζω εδώ και τώρα. Είναι προφανές λοιπόν ότι τα ουσιαστικά σκέψη και απόφαση είναι προϊόντα κάποιας μετάλλαξης η οποία ονομάζεται ουσιαστικοποίηση.

Η ουσιαστικοποίηση των ρημάτων είναι διαδικασία ακινητοποίησης του κόσμου πάνω στον οποίο έχει στρογγυλοκαθίσει το νεκρό, ακινητοποιημένο ρήμα, δηλαδή το ουσιαστικό, το οποίο αδιαφορεί επιδεικτικά, για την ανθρώπινη υποκειμενικότητα, την συνεχή αλλαγή του κόσμου και την ροή του Εδώ και του Τώρα. Το ουσιαστικό είναι ένα φράγμα όπως αυτά που κτίζουν οι κάστορες…

Έτσι, η υπερβολική χρήση, συντήρηση και πίστη στο ουσιαστικό και τον ουσιαστικό κόσμο αποτελεί Ύβρη και προκαλεί τη Νέμεση όπως ακριβώς συμβαίνει με την υπερχείλιση και την κατάρρευση ενός υπερβολικού φράγματος σε περίπτωση θεομηνίας.

 

Η Κοινωνία των Εθνών ήταν ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να μας προστατέψει από τους κακούς της Ιστορίας και για να μη ξαναγίνει ποτέ ένας τέτοιος πόλεμος με εκατομμύρια νεκρούς.

Στα πρόθυρα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η Κοινωνία των Εθνών μη μπορώντας να σταματήσει το κακό, κατέρρευσε κάτω από το βάρος της αποτυχίας της και έτσι η Γερμανία, για μία ακόμη φορά, κήρυξε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μαζί με τους συμμάχους της.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με τα εκατομμύρια των νεκρών, τις γενοκτονίες και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, νιώσαμε πιο έμπειροι και πιο σοφοί ώστε να δημιουργήσουμε πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς και θεσμούς όπως είναι ο νέος ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ για την προστασία μας.

Δυστυχώς, τα ρήματα που εξέφρασαν και δημιούργησαν τον ΟΗΕ, ουσιαστικοποιήθηκαν πολύ γρήγορα, δηλαδή ακινητοποιήθηκαν μέσα σε έναν κόσμο όμως όπου τα πάντα ρει και έτσι το προοδευτικό μετατρέπεται «γρήγορα» σε συντηρητικό επειδή δεν ακολουθεί τη ροή του κόσμου. Η ουσιαστικοποίηση και η αντικειμενικότητα που προκύπτει απ’ αυτήν παράγουν την ψευδαίσθηση της σταθερότητας και «μισούν» την υποκειμενικότητα η οποία επιμένει να είναι παρούσα και να ζει την συνεχή αλλαγή μέσα στο Εδώ και Τώρα.

Ενώ δηλαδή ο ΟΗΕ σαν θεσμός θα έπρεπε να έχει έναν ζωντανό μηχανισμό συνεχούς αυτοκαταστροφής και ανανέωσης, έχει, αντιθέτως, την αντικειμενικότητα σαν ασπίδα σταθερότητας και συντήρησης.

Πριν από πολύ καιρό είχα γράψει ένα κείμενο και το είχα δημοσιεύσει εδώ στη Χίο, όμως το έστειλα και στον Μιχάλη Ιγνατίου για την εφημερίδα του στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να προωθηθεί σε μια διάσημη δικαστικό του ΟΗΕ την Carla del Ponte η οποία δίκασε και τον Μιλόσεβιτς. Έγραψα λοιπόν για τον Τουρκικό Υβριδικό Πόλεμο με όπλο τη μαζική μετανάστευση και εξηγώ το γιατί και το πως αυτός ο πόλεμος δεν έχει καμία διαφορά από κανέναν άλλο πόλεμο. Έγραψα για την ανάγκη να δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο (που σήμερα δεν υπάρχει), έτσι ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία ενάντια στον κάθε Χίτλερ ή Ερντογάν που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους υβριδικά όπλα ενάντια στην ανθρωπότητα. Ενημέρωσα την προεδρία της Κυπριακής και της Γαλλικής Δημοκρατίας όπως επίσης και το κοινοβούλιο της Λιβύης, πολύ πριν έρθει στην Αθήνα ο κ. Χαφτάρ και ο πρόεδρος του εκλεγμένου Λιβυκού κοινοβουλίου το οποίο έχει πέσει θύμα του ΟΗΕ. Εννοείται ότι στην Ελλάδα, εκείνη την εποχή, η έκφραση Υβριδικός Πόλεμος ήταν απαγορευμένη επειδή η Τουρκία ήταν και είναι για μερικούς «μια φίλη και σύμμαχος χώρα…».

Η κατάληψη του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ από την Τουρκία και η προώθηση του μουσουλμανικού κόσμου προς την Δύση, με αρχηγό τον Ερντογάν, αποτελεί την Νέμεση για τον Δυτικό πολιτισμό, ο οποίος υποτίμησε την ανθρώπινη υποκειμενικότητα και λάτρεψε τα είδωλα δηλαδή την ψευδαίσθηση της σταθερότητας μέσα στην Κοινωνία θέαμα.

Ακούστε τον Ερντογάν. Ότι λέει και ότι κάνει, το λέει και το κάνει για να ποδοπατήσει και να εξευτελίσει τον ορθολογισμό και την αντικειμενικότητά μας.

«Παρατηρήστε την μαεστρία με την οποία ο Σουλτάνος χρησιμοποιεί (χωρίς να το δικαιούται) τα όπλα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα εργαλεία, δηλαδή τις ΜΚΟ του Δυτικού Πολιτισμού ενάντια σε κυβερνήσεις και λαούς του Δυτικού πολιτισμού... Αντικειμενικά, χρήμα, όπλα και εργαλεία του τα προσφέρουμε εμείς οι ίδιοι, ενώ εκείνος βάζει μόνο την παγκόσμια Μουσουλμανική υποκειμενικότητα, της οποίας έχει μπει επικεφαλής, όπως η Οριστική του Ενεστώτος». Μας ζητά να αυτοκτονήσουμε και εμείς το κάνουμε… Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δηλαδή ο ΟΗΕ, προστατεύει και προωθεί προς την Δύση ανθρώπους και Λαούς οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, των παιδιών, των ομοφυλόφιλων, των αιχμάλωτων πολέμου, των γιατζίντι, των απίστων και ειδικά των άθεων. Αν αυτό δεν είναι εξευτελισμός του ορθολογισμού και της αντικειμενικότητάς μας τότε τί είναι;

Ο ΟΗΕ που εγκαθιστούσε τους τούρκους εποίκους από την Ανατολία, μέσα στα σπίτια των Ελληνοκυπρίων προσφύγων οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί και ακόμα δεν έχουν δικαιωθεί, είναι ο ίδιος ΟΗΕ που συνεχίζει τον εποικισμό της Ευρώπης σαν μια κανονική εγκληματική οργάνωση της Τουρκίας που δρα ενάντια στον Δυτικό πολιτισμό. Ο πόλεμος των πολιτισμών δεν είναι ένα καινούριο γεγονός.  Η Τουρκία τον οργανώνει και τον διεξάγει εναντίον μας εδώ και χρόνια προσπαθώντας αρχικά να μετατρέψει τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών σε οργανισμό των Ηνωμένων Μουσουλμανικών Εθνών, κάτι που σχεδόν το έχει καταφέρει και το μόνο που μένει είναι να μεταφέρει την έδρα του στην Κωνσταντινούπολη… Στόχος της η καταστροφή του τρόπου της ζωής μας δηλαδή η ελευθερία μας και ο πολιτισμός μας.

Κάποιοι προσπαθούμε να αφυπνίσουμε συνειδήσεις αλλά και κυβερνήσεις, εξοργίζοντας πολλές φορές τα διάφορα γιουσουφάκια και όσους τα τσεπώνουν από την τουρκική βιομηχανία της μαζικής μετανάστευσης, τους πεμπτοφαλαγγίτες που λένε εμάς φασίστες, πρώτον για ξεκάρφωμα και δεύτερον επειδή κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια…

TAGS