Υπενθύμιση οδηγιών προσέλευσης των ασθενών στα οδοντιατρεία

Δημοσιεύτηκε στις 29/07/2020    

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Επικράτεια και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου υπενθυμίζει τις οδηγίες προσέλευσης των ασθενών στα οδοντιατρεία:

ü  Μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία όπου θα καθορίζεται το ραντεβού και θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ίωσης (βήχας, πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, κτλ.) ή έκθεση με άτομο που παρουσιάζει τα ανωτέρω συμπτώματα, το ραντεβού αναβάλλεται για τουλάχιστον 14 μέρες.

ü  Ακριβώς στην ώρα που έχει οριστεί το ραντεβού. Τα ραντεβού προγραμματίζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να προκύπτει επαρκής χρονική απόσταση μεταξύ τους. Αυτός ο προγραμματισμός ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για διαθέσιμο ραντεβού, κρίνεται όμως επιβεβλημένος για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Παρακαλούμε για την κατανόηση των ασθενών.

ü  Χωρίς συνοδό, εκτός κι αν πρόκειται για ασθενή με αδυναμία μετακίνησης ή παιδί, όπου επιτρέπεται ΜΟΝΟ ένας συνοδός.

ü  Αφού έχουν πραγματοποιήσει σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών πριν το ραντεβού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ιϊκό φορτίο.

ü  Φορώντας μάσκα μίας χρήσης. Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη σε όλους τους κλειστούς χώρους. Τη μάσκα θα την αφαιρούν όταν μπαίνουν στο χώρο θεραπείας.

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα αναμονής επιβάλλεται:

ü  Η απολύμανση των χεριών, είτε με αντισηπτικό υγρό που παρέχεται στο ιατρείο, είτε με σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

ü  Η τήρησης της ασφαλούς απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ τους στο χώρο αναμονής.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η Στοματική Υγεία και η καλή Στοματική Υγιεινή

συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος

TAGS