Ψηφιακός μετασχηματισμός και επιχείρηση

Δημοσιεύτηκε στις 12/09/2020    

"Give them the razor, sell them the blades" King Camp Gillette.

Στην εποχή του Covid 19, οι επιχειρήσεις δρουν μέσα σε ένα άνευ προηγουμένου ταραχώδες και αβέβαιο περιβάλλον. Η τεχνολογία είναι πλέον αναγκαία για την προσαρμογή της επιχείρησης στα νέα δεδομένα, την ανθεκτικότητα της σε παρόμοιες αιφνίδιες καταστάσεις και την ανάπτυξη της. Πως μια επιχείρηση θα πρέπει να χειριστεί αυτήν την αλλαγή για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες;

Πρόσφατη έρευνα της εταιρίας συμβούλων, Deloite για τον ρόλο της τεχνολογίας στην σύγχρονη επιχείρηση σημειώνει, ότι πολύ οργανισμοί χρειάζονται την τεχνολογία και την εξειδίκευση των ανθρώπων τους σε αυτή, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, και να δημιουργήσουν  ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρηση.

Η παραπάνω έρευνα επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν την τεχνολογική αλλαγή, για να την οδηγήσουν σε νέους τρόπους σκέψης, δράσης και διαχείρισης, ενώ προσδοκά να αναδείξει με τα ευρήματα της, τη σημασία του τεχνολογικού μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα μία στις δέκα επιχειρήσεις έχουν ως στόχο να προσφέρουν αξία στους πελάτες τους μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας. Η τεχνολογία αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την δημιουργία αξίας και την ανάπτυξη τoυς στο μέλλον.

Επίσης σημειώνει ότι η διαχείριση αυτής της αλλαγής θα πρέπει να γίνει από ανθρώπους δυναμικούς που όχι μόνο θα έχουν την ευθύνη της διαχείρισης αλλά θα οδηγήσουν την επιχείρηση μέσα από την καινοτομία και την αλλαγή στην ανάπτυξη και την ευημερία στο νέο περιβάλλον.

Στην εποχή αυτή της έντονης αβεβαιότητας, οι άνθρωποι της τεχνολογίας έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τον οργανισμό, όχι μόνο διαχειριζόμενοι την κρίση της πανδημίας, αλλά προετοιμάζοντας το έδαφος για μια μεγάλη ψηφιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, βοηθώντας την να αναπτυχθεί και να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα.

Τα χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η ύπαρξη ενός «τεχνολογικού» οράματος, η όρεξη για ανάπτυξη και μετασχηματισμό, η θέληση και η επιμονή. Αυτές οι ικανότητες των στελεχών μπορούν να εμπνεύσουν την επιχειρησιακή στρατηγική, δημιουργώντας μια νέα γενιά ανθρώπων που θα διαχειρίζονται την τεχνολογία σε έναν οργανισμό.

Επίσης οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να φέρουν την καινοτομία στη δουλειά τους, σκεπτόμενοι προοδευτικά, προκαλώντας την επιχείρηση να καινοτομεί σε κάθε της προσπάθεια. Παράλληλα πρέπει να ενημερώνονται για τις τεχνολογικές αλλαγές και να εστιάζουν στον τρόπο που αυτές μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Καταλήγοντας η έρευνα περιγράφει τον χαρακτήρα του ανθρώπου εκείνου που θα αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης. Πρόκειται για ένα δυναμικό ηγέτη , που προσαρμόζεται άμεσα στις αλλαγές, είναι υπομονετικός, προωθεί την καινοτομία, και ελέγχει με κριτική σκέψη τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Το όραμα και η προσήλωση στον στόχο είναι δύο απαραίτητα χαρακτηριστικά για την επιτυχία. Ο δυναμικός ηγέτης είναι πάντα σε δράση, και δεν περιμένει απλά την αλλαγή αλλά την υποκινεί προς όφελος της εταιρείας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της επιχείρησης μοιάζει με ένα μυ που πρέπει να δυναμώσεις. Συχνά αντιστεκόμαστε στην αλλαγή για αυτό θα πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να την ακολουθήσουν. Το 95% των ανθρώπων είναι έτοιμο να την ακολουθήσει, ώστε μετά οι αλλαγές να γίνονται πιο εύκολα, οι άνθρωποι τείνουν να νιώθουν πιο άνετα αν τους δώσουμε χρόνο.

 

Πηγή: Delloite, 2020 Global Technology Leadership Study.

 

 

TAGS